Đorđe Despotović (©MN Press)
Đorđe Despotović (©MN Press)

Poslednji dan prelaznog roka u Rusiji: Hoće li Despotović preći u Krasnodar?

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.02.23. | 13:01

Srpski napadač u trci s vremenom

Zablistao je Đorđe Despotović dolaskom u rusku Premijer ligu leta 2018. Golovima u dresu Orenburga, a potom i Rubina, stigao je čak i do reprezentacije Srbije. Ipak, prelazak u Arsenal iz Tule februara 2022. nije se ispostavio kao najbolji potez.

Za godinu dana odigrao je samo 17 mečeva, u kojima je dao jedan i asistirao za dva gola, a ekipa je pod vođstvom Miodraga Božovića ispala iz najjačeg ranga ruskog fudbala. Trenutno je na šestom mestu drugoligaškog karavana, ali u trci za baraž, pa i drugo mesto, koje uz prvo vodi direktno u viši rang.

Izabrane vesti

Despotović 4. marta puni 31. godinu i ima još vremena da podigne formu, a po pisanju ruskih medija, u Krasnodaru veruju da bi mogao da im pomogne da napreduju sa osmog mesta premijerligaške tabele. Od januara je na klupi crno-zelenih Vladimir Ivić, a zapaženu ulogu u ekipi tokom prvog dela sezone imao je bivši vezista TSC-a, Mihajlo Banjac.

Prelazni rok u Rusiji završava se u ponoć, a mogući transfer Despotovića u Krasnodar okarakterisan je kao nešto na šta bi trebalo obratiti pažnju.

Ugovor srpskog napadača sa Arsenalom važi do decembra 2024, tako da je potrebno platiti obeštećenje za transfer Despotovića, ali ono ne bi trebalo da bude veliko jer u Tuli još od letos i ispadanja iz Premijer lige pokušavaju da se oslobode njegove visoke plate.


tagovi

Đorđe DespotovićKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara