Nuno Sekeira ©Reuters
Nuno Sekeira ©Reuters

Poslednji presek u Bragi: Zvezda najteži mogući protivnik, startni defanzivac se vratio posle mesec dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 10:00

Nuno Sekeira prvi put u konkurenciji nakon 7. avgusta i povrede u meču sa Maritimom, u Beograd nije doputovao Juri Medeiros

Fudbaleri Brage doputovali su juče u Beograd, gde će danas od 18.30 odraditi trening na stadionu Rajko Mitić, a trener Karlos Karvahal na delu primeniti taktičke zamisli pred sutrašnji okršaj sa Crvenom zvedom (18.45, RTS 1).

Karvahal je u Beograd poveo 23 igrača, a glavna vest glasi da se među njima našao i standradni defanzivac Nuno Sekeira, kojeg nije bilo u konkurenciji od prvog kola Primeire i okršaja sa Maritimom 7. avgusta, kada je još u 22. minutu morao da izađe van terena.

Izabrane vesti

Sekeirin osnovni kvalitet su iskustvo i činjenica da podjednako kvalitetno može da odgovori na pozicije levog beka i centrašlog defanzivca, što pruža mnogo više opcija Karvahalu u organizaciji poslednje linije i prilagođavanju protivniku, odnosno da li se Braga odluči za formaciju sa trojicom ili četvoricom defanzivaca Ipak, teško je očekivati da bi mogao da se nađe u startnih 11, posle četiri propuštena meča. Dolazak Dioga Leitea i njegov ulazak u startnih 11 protiv Pasoš Fereire, iz startne postave je istisnuo Raula Silvu, ali to ne znači da je iskusni defanzivac definitivno otpao iz konkurecije. Karvahal kao da još uvek traži dobitnu "trojku" pozadi, pa je pored Silve i Leitea, protklih nedelja kombinovao i Vitora Tormena i Paula Oliveiru.

ČETVRTAK, 18.45: (2.35) CRVENA ZVEZDA (3.35) BRAGA (3.30)

Sa spiska je otpao Juri Medeiros, koji fizički nije spreman nakon povrede, zbog čega je propustio i meč sa Pasoš Fereirom. Od poslednjih klupskih pojačanja, pored Leitea, među konkurentima za meč sa Crvenom zvezdom nalaze se i Jan Kouto i Kikinjo.

Karlos Karvahal ©ReutersKarlos Karvahal ©Reuters

Braga nije imala dobru uvertiru meča sa srpskim šampionom, pošto su se protiv Pasoš Fereire dodatno produbili problemi u napadu Karvahalovog tima. Braga je vezala dva prvenstvena meča bez golova, pa posle pet odigranih kola ima dve pobede, dva remija i poraz.

"Očekivanja su dobra, sa samopouzdanjem možemo da započnemo ovo evrpsko takmičenje, s obzirom na ono što Braga može i što je uradila u prošlosti. Imamo istoriju u ovom takmičenju, stalno smo u grupnoj fazi i gotovo uvek prolazimo dalje. Bez obzira što nema velikih imena, grupa je veoma teška i uravnotežena", rekao je predsednik Brage, Antonio Salvador.

U portugalskom klubu izuzetno cene kvalitete Crvene zvezde, što se u potpunosti može zaključiti i prema Salvadorovim izjavama.

"U pitanjju je jedan od teoretski najtežim protivnika sa kojima ćemo se suočiti, ali znamo kvaliitet našeg tima, vrednost koju imamo i samopouzdanje. Pripremićemo se za okršaj sa velikim protivnikom i pokušati da dobijemo meč", poručio je prvi čovek portutalskog kluba.

BRAGINIH 23 IGRAČA ZA ZVEZDU:

GOLMANI: Mateus, Tijago Sa, Lukas Horniček.

ODBRANA: Kouto, Sekeira, Tormena, Leite, P. Oliveira, Fabijano, Rodriges.

VEZNI RED: Musrati, A. Orta, Mineiro, Gorbi, Pjazon, Kikinjo, Moura.

NAPAD: R. Orta, Galeno, Martin, Ruiz, V. Oliveir, Gonzales.


tagovi

Karlos Karvahal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara