(©Reuters)
(©Reuters)

Poslednji voz za Evropu

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 12:26

Everton i Vest Hem bez prava na grešku u susretima 30. kola Premijer lige

U trci sa najboljim klubovima Premijer lige greška se teško prašta, a već dve vezane povod su da se upali alarm. Baš to doživeli su Everton i Vest Hem, konkurenti za evropsku pozornicu koji ne znaju za pobedu u prethodna dva kola.

Porazima od Čelsija (0:2) i Barnlija (1:2), Karamele su došle u situaciju da protiv Kristal Palasa nemaju pravo na grešku ukoliko žele da nastave trku sa Liverpulom i Totenhemom, a u istoj situaciji nalaze se i Čekićari pred gostovanje Vulvethemptonu, nakon poraza od Mančester Junajteda (0:1) i remija sa Arsenalom (3:3).

Izabrane vesti

Karlo Ančeloti, strateg Evertona, pred duel sa Kristal Palasom, timom koji već osam kola pred kraj sezone nema rezultatski imperativ pred sobom, svestan je činjenice da bi vrlo dobra takmičarska godina mogla da ode niz vodu u samo nekoliko nedelja ukoliko se njegov tim ne vrati u željeni ritam.

"Moramo vredno da radimo i da žrtvujemo šta god je potrebno samo kako bismo se plasirali u Evropu. Mislim da bi to mogao da bude dobar korak napred, pečat našoj sezoni koja je do sada bila dobra. Bilo bi fantastično ukoliko bismo bili u mogućnosti da stignemo do mesta koje vodi na internacionalnu scenu sledeće sezone", rekao je Italijan.

PROMO KVOTA NA EVERTON JE ČAK 1.93 NAJVEĆA NA SVETU

Na putu do nova tri boda strateg Evertona neće imati na raspolaganju Bernarda, Delfa, Dukurea i Pikforda, ali ne sumnja u povratak na pobednički kolosek svojih izabranika.

"Uvereni smo da možemo da odigramo dobro kako protiv Palasa tako i u završnici sezone, možemo da dođemo do evropske pozicije. Naravno da moramo da se borimo u svakoj utakmici, imamo još deset izazova pred nama i moramo da popravimo rezultate na domaćem terenu počevši već od danas. Veoma smo motivisani iako će nam trebati mnogo bodova. Moraćemo da osvojimo najmanje 18 ili 19 bodova da bismo stigli do Evrope", rekao je iskusni trener.

U sličnoj situaciji pred današnji duel je i tim Dejvida Mojesa koji će večeras od 21.15 gostovati Vulvsima. Uzdrmani domaćin davno je odustao od internacionalnih snova, a bodovna zaliha stečena jesenas dozvolila mu je luksuz da ne strepi u borbi za opstanak, te je osvojio samo dva boda u prethodna četiri kola. Imajući u vidu lošu formu rivala strateg Vest Hema pred utakmicu 30. kola ne skriva nadu da bi njegovi izabranici, posle teških testova protiv Junajteda i Arsenala mogli da se vrate na željeni pravac.

"Plasman u Evropu bio bi neverovatno dostignuće, ogroman pozitivan korak za klub koji je prošle godine bio na korak od ispadanja. Za mene je veliko dostignuće da čak imamo povod da i razgovaramo o tome. Nadam se da ćemo moći da se izborimo za taj cilj. Bio bih apsolutno oduševljen ukoliko bismo izašli na međunarodnu scenu", rekao je škotski trener.

Naravno, kao preduslov za ostanak na željenom kursu Mojes je istakao pobedu nad Vulvsima koje je Vest Hem jesenas savladao sa 4:0 na svom terenu.

"Nadam se da možemo do duple pobede nad njima, ali očigledno je da nas očekuje zaista teška utakmica protiv Vukova. Pokazali su neke veoma dobre segmente u poslednjoj utakmici protiv Liverpula, gde su igrali dobro, te nas očekuje veoma težak zadatak", izjavio je Mojes.

PREMIJER LIGA - 30. KOLO

Subota

Čelsi - Vest Bromvič 2:5 (1:2)

/Pulišić 27, Maunt 71 - Pereira 45+2, 45+4, Robinson 63, 90+1, Dinj 68/

Lids - Šefild Junajted 2:1 (1:1)

/Herison 12, Jagjelka 49pen - Osborn 45+2/

Lester – Mančester siti 0:2 (0:0)

/Mendi 58, Žezus 74/

Arsenal – Liverpul 0:3 (0:0)

/Žota 64, 82, Salah 68/

Nedelja

Sautempton – Barnli 3:2 (2:2)

/Armstrong 31, Ings 42, Redmond 66 – Vud 12p, Vidra 28/

Njukasl - Totenhem 2:2 (1:2)

/Žoelingon 28, Vilok 86 - Kejn 30, 34/

Aston Vila - Fulam 3:1 (0:0)

/Trezege 78, 81, Votkins 87 - Mitrović 61/

Mančester junajted – Brajton 2:1 (0:1)

/Rašford 62, Grinvud 83 – Velbek 13/

Ponedeljak

19.00: (1,93) Everton (3,35) Kristal Palas (4,20)

21.15: (2,85) Vulverhempton (2,90) Vest Hem (2,80)



tagovi

Dejvid MojesKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara