Post festum Zvezdinog žreba: Srbi ne mogu u Gruziju, slobodan ulaz u Albaniju

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.08.20. | 13:44

Ministarstvo spoljnih poslova Gruzije, ipak, može da odbori ulazak srpskom šampionu

Utisak je da je Crvena zvezda dobro prošla na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Na Marakani su želeli samo da izbegnu Midtjiland, prvaka Danske koji je u prošloj sezoni bio dominatan u tamošnjem prvenstvu i tri puta pobedio Kopenhagen.

Žreb ih je spojio sa predstavnicima Gruzije ili Albanije, a jedini kamenčić u cipeli odgovorima sa Marakane predstavlja činjenica da će meč drugog kola igrati na gostujućem terenu. Naravno, i dalje postoji mogućnost da se meč igra na neutralnoj lokaciji, verovatno Kipru.

Izabrane vesti

Posebno, ako Dinamo iz Tbilisija bude bolji od Tirane. Trenutno srpskim državljanima nije dozvoljen ulaz u Gruziju. Kao i svim licima sa stranim pasošem.

„Državljani Srbije i strani državljani ne mogu da uđu u Gruziju. Moguće su poslovne posete koje moraju biti odobrane od strane Ministarstva spoljnih poslova Gruzije“, stoji u dopisu koji je stigao u Srbiju.

Ipak, jasno je da postoji mogućnost da gruzijske vlasti dozvole ulazak Tirani, a potom i Crvenoj zvezdi ako dođe do tog susreta.

Ako se to desi loptica će biti u dvorištu Crvene zvezde. Tačnije, Vlade Republike Srbije. Može da stavi veto na odlazak u Gruziju, ali u tom slučaju Crvena zvezda bi delila troškove sa Dinamom iz Tbilisija oko organizacije meča na neutralnom terenu.

Oko Albanije nema mnogo dilema. Ulaz u tu zemlju je i pored pandemije virusa korona slobodan.

Mnogo neizvesnosti, ali da prvo sačekamo 18. avgust. 


tagovi

FK Crvena zvezdaKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara