Kuluševski, Rišarlison, Bisuma (©Reuters)
Kuluševski, Rišarlison, Bisuma (©Reuters)

Postekoglu izvukao Totenhem iz krize, ali će morati da poradi na disciplini svojih igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.12.23. | 22:57

Iv Bisuma zbog direktnog crvenog, Destini Udogi zbog nagomilanih žutih kartona neće moći da igraju protiv Evertona

Totenhem je podigao glavu iznad vode, Totenhem je izašao iz krize! Posle ubedljive pobede nad Njukaslom prošlog vikenda nedelje, londonski klub je samo pet dana kasnije upisao još jednu, znatno teže ostvarenu na gostovanju Notingem Forestu u 17. kolu Premijer lige i bodovno se izjednačio sa Mančester Sitijem na četvrtoj poziciji – 2:0 (1:0).

Uspeo je Ejndž Postekoglu da prekine agoniju Pevaca uprkos brojnim izostancima, ali kako se oni ne bi ponavljali moraće australijski menadžer da poradi na disciplini svojih igrača. Zašto to kažemo? Jer bivši trener Seltika će za prvenstvenu utakmicu sa Evertonom naredne nedelje ponovo morati da smišlja alternativna rešenja, budući da zbog suspenzije neće moći da računa Iva Bisumu i Destinija Udogija. Na Udogija zbog 'nagomilanih' žutih kartona, na Bisumu jer je sredinom drugog poluvremena izgubio razum i otvorenim đonom na koleno Rajana Jejtsa, te je morao ranije da napusti igru. Na sve to, malo je falilo da i Kristijan Romero 'zakači' suspenziju, ali mu je glavni arbitar Džered Gilet progledao kroz prste.

Izabrane vesti

Možda bi mu Postekoglu oprostio da mu se dogodilo prvi put, ali reprezentativcu Malija je ovo bilo drugo isključenje od starta sezone. Bisuma je u osmom kolu protiv Lutona za svega desetak minuta zaradio dva 'jeftina' žuta kartona i ostavio ekipu na cedilu čitavo drugo poluvreme, ugrozivši njen trijumf, a sličnu stvar uradio je i večeras na Siti Graundu.

Sreća njegova pa je londonski tim već tada imao dva gola prednosti, samim tim i pobedu u rukama. Pobedu na kojoj prvenstveno može da zahvali Dejanu Kuluševskom, koji je baš kao u remiju protiv Mančester Sitija na Etihadu upisao po gol i asistenciju. Prvo asistenciju u nadoknadi prvog poluvremena kada je u prepoznatljivom stilu zavrnuo na peterac, ukazavši priliku Rišarlisonu da po prvi put od dolaska u severni London zatrese protivničku mrežu na dve uzastopne utakmice. Sredinom drugog dela i gol, iskoristivš užasno ispucavanje golmana domaćeg tima Meta Tarnera.

Samo tri minuta kasnije Bisuma je doživeo pomračenje i dozvolio Forestu da unese neizvesnost u završnicu meča, ali ekipa Stiva Kupera koja je na pet prvenstvenih utakmica uoči večerašnje osvojila samo bod, nije uspela to da iskoristi. Nije imala ni sreće da VAR uhvati Entonija Elangu u minimalnom ofsajdu pred istek sat vremena igre (pri rezultatu 0:1), odnosno da Neko Vilijams u dubokoj nadoknadi uzdrma stativu.

Sve i da je tada pogodio velški defanzivac, vremena za izjednačenje teško da bi bilo. Ipak, da u 86. minutu Giljelmo Vikario nije zaustavio Harija Tofoloa sa dva metra posle centaršuta iz kornera pitanje je u kom smeru bi meč otišao do kraja. Ovako, Italijan je još jednom pokazao kakav refleks ima i na petoj utakmici u Premijer ligi od letošnjeg dolaska sačuvao mrežu. Još bitnije - srpečio domaćina da 'zakuvaju' meč (intervenciju italijanskog golmana pogledajte OVDE).

PREMIJER LIGA – 17. KOLO

Petak

Notingem Forest - Totenhem 0:2 (0:1)

/Rišarlison 45+2, Kuluševski 65/

Subota

16.00: (1,53) Bornmut (4,40) Luton (6,75)

16.00: (1,25) Čelsi Šefild (6,50) Junajted (10,5)

16.00: (1,20) Mančester Siti (7,75) Kristal Palas (16,0)

18.30: (3,60) Barnli (3,45) Everton (2,20)

Nedelja

15.00: (1,50) Arsenal (4,50) Brajton (7,25)

15.00: (3,25) Brentford (3,45) Aston Vila (2,20)

15.00: (2,25) Vest Hem (3,50) Vulverhempton (3,40)

17.30: (1,35) Liverpul (5,30) Mančester Junajted (8,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Notingem ForestTotenhemPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara