Kjogo Furuhaši i Angelos Postekoglu sa titulom prvaka Škotske (©Reuters)
Kjogo Furuhaši i Angelos Postekoglu sa titulom prvaka Škotske (©Reuters)

Postekoglu se duplom krunom oprašta od Seltika i pakuje za Totenhem?

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 10:56

Finale Kupa Škotske na programu je od 18.30 časova, drugoligaš Invernes pokušava da napravi senzaciju

Potpunu dominaciju u škotskom fudbalu ove sezone Seltik će pokušati da potvrdi od 18.30 časova, kada ga očekuje finale nacionalnog kupa. Rival u borbi za poslednji trofej biće mu prilično neočekivan, drugoligaš Invernes.

Teži deo posla prvak Škotske je odradio u polufinalu, kada je na Ajbroksu savladao najvećeg rivala Glazgov Rendžers sa 1:0. Junak je na tom meču poslednjeg aprilskog dana bio Žota, koji je postigao jedini pogodak. Nekoliko dana pre toga Seltik je i matematički obezbedio titulu, pa je tokom maja trener Angelos Postekoglu uglavnom eksperimentisao sa sastavom i pružio veću priliku igračima koji su imali manju minutažu. Odrazilo se to na rezultate, Seltik je doživeo dva poraza i jedan remi, pre nego što se prošlog vikenda vratio u veću brzinu i na poslednjem prvenstvenom meču deklasirao Aberdin sa 5:0.

Izabrane vesti

Kada smo pobedili Harts i postali šampioni, u ljudskoj je prirodi bilo da se malo opuste. Ova grupa igrača je uvek igrala odlično velike utakmice. Radili su to konstantno od početka prošle godine. Ne možete da izvadite nijednu, izuzev polufinala Kupa Škotske prošle godine, na kojoj nisu pobedili. Ne plašim se da će da se opuste, s obzirom na to da se igra za trofej“, uveren je Postekoglu.

Australijskom strategu rođenom u Grčkoj ovo bi mogla da bude ujedno i poslednja utakmica na klupi Seltika. Ovih dana se u britanskim medijima piše ozbiljno o njegovom prelasku u Totenhem, a sam Postekoglu je rekao da će o tome da razmišlja tek po završetku sezone. Londonski klub traži novog stratega za narednu sezonu još od odlaska Antonija Kontea krajem marta, dok je šampionat do kraja priveo njegov pomoćnik Kristijano Stelini.

18.30: (1,07) Seltik (13,0) Invernes (25,0)

Invernes je apsolutni autsajder u finalu Kupa Škotske, tim pre jer ni u drugoligaškom društvu ne spada među ozbiljnije timove. Klub iz grada sa nešto manje od 48.000 stanovnika je prvenstvo završio na šestoj poziciji na tabeli, u konkurenciji od 10 ekipa. Dakle, donja polovina, zbog čega ga nećemo gledati u eliti ni sledeće sezone. Doduše, to može da zavara, imao je priliku Invernes da se plasira u baraž, ali je u poslednja dva kola osvojio samo jedan poen u duelima sa direktnim rivalima. U Kupu Škotske Invernes je imao sreće sa žrebom, igrao je protiv niželigaša Stirlinga (3:2) i Kvins Parka (2:0), jedini prvoligaš sa kojim se susreo bio je Livingston (3:0) u osmini finala, a zatim je eliminisao još drugoligaše Kilmarnok (2:1) i Falkirk (3:0).

Sada izabranici Bilija Dodsa imaju priliku da se na Hempdenu bore za drugi pehar u klupskoj istoriji, prvi od 2015. godine, kada je Invernes osvojio Kup Škotske pobedom nad Falkirkom u finalu sa 2:1. Seltik je najtrofejniji tim u ovom takmičenju, osvojio je 40 trofeja, ali poslednji još 2020. godine. Invernes nije odmerio snage sa Keltima nijednom još od sezone 2016/2017, kada je ispao iz Premijer lige Škotske. Na poslednja tri duela ovih ekipa Seltik je pobedio rezultatima 3:0, 6:0 i 4:0.

KUP ŠKOTSKE – FINALE

Subota

18.30: (1,07) Seltik (13,0) Invernes (25,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Škotski FA kupFA kup ŠkotskeSeltikInvernes

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara