Svetozar Marković u društvu imenjaka Lazara i Aleksandra Miljkovića (© Star sport)
Svetozar Marković u društvu imenjaka Lazara i Aleksandra Miljkovića (© Star sport)

Postoji klauzula koja vezuje ruke Partizanu: Olimpijakos ima pravo da odmah vrati Markovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 09:03

Samo ako to želi

Ne može Partizan (još) do Svetozara Markovića, možda može Olimpijakos. Kad bi se gledale samo stavke ugovora, ispalo bi da već ove zime mladi štoper mogao da napusti Humsku 1!

Prema saznanjima MOZZART Sporta, u ugovoru dva kluba, sastavljenom početkom oktobra, piše da 20-godišnji defanzivac ostaje do leta na pozajmici u Beogradu, uz dodatak da crveno-beli imaju pravo da ga tokom januara ekspresno vrate u Pirej, a da se pritom crno-belima ruke vezane. Na takvu mogućnost pristali su čelnici Parnog valjka pred kraj prethodnog prelaznog roka kad im je samo bilo važno, da po svaku cenu, vrate svoje dete, makar i pod okolnostima da ga izgube posle samo nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Saznanje da bi mogli da izgube Svetu Markoivća ne sviđa se nikome na Topčiderskom brdu, jer je igrama i odnosom prema obavezama tokom jeseni pokazao da izrasta u stub odbrane, čak je i od Aleksandra Stanojevića nagrađen pohvalom da je bio, uz Takumu Asana, najbolji igrač u dosadanjem delu povratničkog mandata šefa stručnog štaba, navijači konstatuju kako je napredovao i sve analize pokazale su da je bolji igrač nego što je bio pre selidbe u Atinu. Zato bi eventualni gubitak Markovića na prelazu dve godine bio fatalan za struku.

Ako je postojanje klauzule obeshrabrujuće za crno-bele onda im nagoveštaji iz Grčke omogućavaju spokoj. Kako je rečeno našem portalu, Olimpijakos neće aktivirati opciju povratka Markovića iako je u potrezi za štoperom. Poslednjih dana naširoko se piše o interesovanju za Sokratisa Papastatopulosa koji ne igra u Arsenalu i informacija da je bivši prvotimac Borusije iz Dotmunda prva meta trenera Pedra Martinsa trebalo bi da znači da Svetozar ostaje u Humskoj. Uostalom, pravilo u poslovnom svetu je da se o nameri povlačenja igrača sa pozajmice bar malo ranije obavesti klub u kome stasava, a kako sa Karaiskakisa nije stigao glas da će Grci povući taj potez, u Partizanu su mirni.

Zasad.

Štaviše, na stadionu iznad Autokomande pripremaju teren za otkup ugovora Svetozara Markovića od Olimpijakosa. Što će biti mukotrpan posao. Ne i neizvodljiv. Kad je pred kraj minulog prelaznog roka momak iz Bijeljine dolazio na pozajmicu u ugovor nije stavljena opcija kupovine. Crno-beli su hteli još tad da poprave šanse u pregovorima, makar da imaju mogućnost da pod određenim uslovima angažuju štopera kod su prodali leta 2019. za 1.500.000 evra, ali grčki klub nije želeo da sarađuje na taj način. Pod obrazloženjem da će po isteku pozajmice Svetozaru Markoviću ostati još tri godine ugovora sa crveno-belima, nisu spremni tek tako da se odreknu igrača kome su saopštili da ga vide kao zalog za budućnost.

Kad ona dođe...



tagovi

FK PartizanSvetozar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara