Kavani ©Reuters
Kavani ©Reuters

Potencijalna bomba iz Brazila, Mineiro počeo pregovore sa Kavanijem

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 14:20

U ovom trenutku finansijske razlike između zahteva igrača i onoga što nudi klub prilično velike, tako da će obe strane morati da naprave ogromne napore kako bi se poistigao dogovor

Fudbalska pijaca postaje sve interesantija kada je u pitanju Edinson Kavani. Snažni golgeter se na kraju prošle sezone rastao sa Pari Sen Žermenom i sada strpljivo prikuplja ponude na svoju adresu. Kako javlja brazilski Globo, Atletiko Mineiro je ozbiljno zainteresovan da vidi Urugvajca u svojim redovima.

Mineiro želi da napraviti tim koji će napasti šampionsku titulu u Brazilu, ali i da iskoristi želju igrača da se vrati u Južnu Ameriku. Pre Mineira se pominjalo interesovanje novajlije u Premijer ligi, Lidsa, dok je najozbiljnija u pregovorima bila Benfika i njen strateg Žorž Žesus. Orlovi su Kavaniju ponudili potpisivanje dvogodišnjeg ugovora.

Izabrane vesti

U klub iz Belo Orizontea ogroman novac ulaže milijarder Rubens Menin. Sve je počelo postavljanjem Horhea Sampaolija i sada se stvara tim koji želi da postane najbolji u Brazilu. Kavani se proteklih godina u Evropi značajno odaljio od porodice, a odlaskom u Brazil bi bio daleko bliže familiji u Urugvaju.

Ipak, Globo navodi da su u ovom trenutku finansijske razlike između zahteva igrača i onoga što nudi klub prilično velike, tako da će obe strane morati da naprave ogromne napore kako bi se poistigao dogovor. Ali, pregovori su tek počeli.

Kavani je prethodnih sedam godina proveo u Parizu i postao najbolji strelac u istoriji kluba sa ukupno 200 postignutih golova. Urugvajac je odigrao ukupno 301 utakmicu za Svece u svim takmičenjima. U Pariz je stigao iz Napolija za obeštećenje od 64.500.000 evra, a prethodno je igrao za Palermo i Danubio. 


tagovi

Edinson KavaniLetnji prelazni rok 2020Atletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara