Najnovije vesti

Potencijalni golman Srbije Marko Johanson pojačava posrnulog nemačkog velikana

Vreme čitanja: 2 minuta

Marko Johanson

Momak koji se sve glasnije pominje kao kandidat za reprezentaciju okreće novi list u karijeri

Glasno je odjeknula vest o želji selektora Dragana Stojkovića Piksija da proširi listu kandidata za reprezentativni dres srpskom decom iz inostranstva, Miletom Svilarom i Markom Johansonom.

Dok je Svilar odranije poznato lice srpskoj javnosti, slučaj Johansona privukao je možda i veću pažnju jer se radi o golmanu čije se ime donedavno nikada nije pominjalo. Golman Malmea privukao je pažnju svojim talentom i potencijalom, zbog čega ne samo da bi mogao da bude u konkurenciji za dres Srbije, već je na pragu transfera u redove posrnulog nemačkog giganta – Hamburgera.

Nedelja, 18.30: (5,70) Braunšvajg (4,10) HSV (1,58)

HSV je nedeljama unazad u potrazi za novom “jedinicom“, a nedavno se kao glavni kandidat pojavio upravo 23-godišnji Johanson. Prema informacijama Bilda klubovi su se brzo dogovorili i očekuje se da se Marko Johanson bori sa Danijelom Fernandesom za mesto prvog golmana HSV. Johanson će biti zamena za Svena Ulrajha koji se vratio u minhenski Bajern.

IZBOR UREDNIKA

Klub koji je decenijama uporno odbijao da se preseli u niži rang takmičenja, što se na kraju i dogodilo pre dve godine, na početku potrage je tražio mladog, sposobnog golmana koji ima prostor za dalji napredak. Johanson je ispunio sve kriterijume, a pritom će biti jeftina investicija. S obzirom da mu ugovor s Malmeom ističe na leto naredne godine, HSV će za obeštećenje platiti oko 900.000 evra.

Podsetimo, Johanson je dete Malmea koji se poslednjih godina kalio na pozajmicama u Trelborgu, Gaisu iz Geterborga i Mjelbiju. Šansu da zasija u svom klubu dobio je kada je iskusni Jonas Dahlin slomio ruku. Bio je odsutan 279 dana, a srpski sin je to vreme iskoristio da se pozicionira kao prvi golman Malmea. Na startu nove sezone je, doduše, ponovo rezerva Dahlinu.


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva