Potera za Topićem: Izlazna klauzula 800.000, zagrebački Dinamo priprema bum, čekaju se milioneri iz Mančestera

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.12.19. | 09:43

Čemu može da se nada Crvena zvezda?

Samo devet utakmica u Superligi bilo je dovoljno mladom vezisti Vojvodine Mirku Topiću da zapali fudbalsku Srbiju i region i da postane jedan od najtraženijih fudbalera u Srbiji. Čitali ste već na stranicama našeg portala da je Crvena zvezda zainteresovana za momka rođenog 2001. godine i da u njemu vidi savremenog zadnjeg veznog, ali srpskog šampiona čeka dug put do angažovanja omladinskog reprezentativca Srbije.

Predsednik Vojvodine Vojislav Gajić se već oglasio rečima da Mirko Topić može da napusti Novi Sad samo u slučaju izuzetno visoke ponude koja zvanično nije stigla na Karađorđe. Pitanje je dana kada će se to desiti.

Izabrane vesti

ZVEZDINA REKONSTRUKCIJA POČINJE IZ NOVOG SADA

Naime, prema saznanjima MOZZART Sporta Mirko Topić u ugovoru sa Vojvodinom, koji važi do leta 2021. godine, ima i izlaznu klauzulu od 800.000 evra. Međutim, pomenuta cifra ne znači da će Zvezdi – a i ostalim zainteresovanim klubovima - biti olakšan posao u nastojanju da privole Mirka Topića u svoje redove. Kako se može čuti mladi fudbaler i njegovo okruženje ne žele po svaku cenu da ispoštuju klauzulu, već da se, kada dođe vreme, oduže Vojvodini za dobar tretman milionskim transferom. Otuda je prvi čovek Novosađana Vojislav Gajić pomenuo novi ugovor. Posebno što se mladom zadnjem veznom ne žuri iz matičnog kluba. U klubu se nadaju da neće dobiti manje od 2.000.000.

A da će tokom zimskog prelaznog roka biti na mukama, kao i njegov menadžerski tim – hoće. Naime, kako saznaje MOZZART Sport ozbiljno interesovanje za vunderkinda Vojvodine pokazao je i zagrebački Dinamo. Modri su angažovanjem Komnena Andrića preskočili tu nacionalnu barijeru i ne bi imali ništa protiv da se pojačaju još jednim fudbalerom iz Srbije. Posebno zato što je Mirko Topić prepoznat kao top potencijal. Sportski direktor hrvatskog šampiona Zoran Mamić boravio je u Novom Sadu krajem oktobra i tom prilikom uživo posmatrao duel između Vojvodine i Javora. Pravdao je to privatnim razlozima, ali jasno je da je već tada dostavio nezvaničnu ponudu okruženju Mirka Topića. Kako se može čuti, ljudi bliski mladom vezistu putovali su nedavno u Zagreb i bili gosti Dinama na utakmici Lige šampiona protiv Šahtjora. Dinamo je, na taj način, želeo da pokaže ozbiljnost.

I to nije sve kada je u pitanju Mirko Topić. Pored Crvene zvezde i Dinama, razvoj situacije prate praška Sparta i Tuluz, ali se čeka da "glavni igrač“ uđe u trku. Ako se to desi jasno je da konkureti neće imati šanse. Za Mirka Topića, prema pojedinim informacijama, interesovanje je pokazao i Mančester Siti. Građani u poslednje vreme imaju tradiciju kupovine supertalentovanih igrača sa ovdašnjih prostora. Pre dva leta iz Crvene zvezde su uzeli braću Ilić za 5.500.000 evra. Zatim su kupili Palaversu iz Hajduka (5.000.000 evra), a spisak su zaokružili dovođenjem jednim od najtalentovanijih srpskih napadača Slobodana Tedića. Čukarički je na ime obeštećenja dobio oko 3.000.000 evra.

Mančester Siti još nije dostavio ponudu, ali u Vojvodini su ubeđeni da hoće, te da će ona biti u vrednosti između 2.000.000 i 3.000.000 evra.

Potera za Topićem je odavno počela. Vojvodina je na slatkim mukama. Čeka se rasplet.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara