Potera za Zvezdinom decom: Lučić i Stanković Napretkove želje

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 09:24

Trener Čarapana Dušan Đorđević moraće da sačeka kraj priprema crveno-belih u Sloveniji

Današnjom utakmicom protiv finaliste slovenačkog Kupa NK Brava, Crvena zvezda počinje drugi deo priprema. Biće to svojevrsna audicija za neke mlađe snage da zadrže status i postanu neizostavni članovi sistema Dejana Stankovića. Biće u narednom periodu pod lupom Ibrahim Mustafa, poslednja pojačanja Kings Kangva i Osman Bukari, kao i Vladimir Lučić.

Momak rođen 2002. godine bio je možda i najbolji igrač Prve lige Srbije u prošloj sezoni u dresu IMT-a. Skrenuo je pažnju na sebe driblinzima i golovima, i verovatno zaslužio da dobije šansu u kontinuitetu. Jedini njegov “greh” je činjenica da igra na prebukiranoj poziciji. Neprikosnoven je Aleksandar Kataiji, šansi se nada skupo plaćeni Nemanja Motika, na tom mestu može da posluži i Ibrahim Mustafa.

Izabrane vesti

Međutim, neće morati Vladimir Lučić da brine čak i ako ne prođe poslednji filter Dejana Stankovića. Prema informacijama Mozzart Sporta mladi krilni fudbaler je velika želja kruševačkog Napretka. O njemu visoko mišljenje ima i trener Kruševljana Dušan Đorđević, odlično upoznat sa Lučićevim igračim opusom i nivom partijama koji je prikazao u dresu Traktorista. Crvena zvezda je dala usmeno obećanje ljudima u Napretku da će proslediti Lučića na pozajmicu u slučaju da posle drugog dela priprema ostane u senci iskusnijih igrača.

Pored Vladimira Lučića želja kruševačkog Napretka je Nikola Stanković. Vezista rođen 2003. godine je trenutno na Prvenstvu Evrope za omladince, očekuje se da po povratku u Srbiju budu finiširani birokratski detalji oko pozajmice jednog od najperspektivnijih igrača srpskog šampiona. Posle dobrih igara u Grafičaru Stanković je u prethodnih šest meseci dobio šansu u prvom timu. Ali nije mogao da se nada ozbiljnijoj minutaži pored Kange i Sanoga, dok je tokom šampionske trke sa Partizanom Dejan Stanković više poverenja imao u iskusne Srnića i Krstičića.

Dolazak Kangve samo je ubrzao mišljenje ljudi iz Ljutice Bogdana da je momku iz Vrnjačke banje potrebna pozajmica. Kao i u slučaju Lučića, čelnici Napretka dobili su usmeno obećanje da bi naredna stanica u karijeri Nikole Stankovića mogla da bude Kruševac.

Crvena zvezda je već u Mladost GAT pozajmila Andriju Radulovića, očekuje se da golman Miloš Gordić pređe u subotički Spartak.


tagovi

Vladimir LučićNikola Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara