Potpis na Marakani: Njegoš Petrović u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 19:06

Talentovani vezista četiri godine na stadionu Rajko Mitić

Crvena zvezda je dovela još jednog igrača u letnjem prelaznom roku. Kao što je najavio MOZZART Sport, talentovani vezista Rada Njegoš Petrović stavio je paraf na četvorogodišnji ugovor sa srpskim šampionom i nosiće broj 20 na dresu.

Petrović (20) je dugo na radaru sportskog sektora crveno-belih, pre svih direktora Mitra Mrkele, koji je pažljivo pratio njegov razvoj. Čekao se pravi trenutak za obavljanje posla i dogovor sa Radom, koji je konačno postignut, pa je mladi fudbaler zadužio dres srpskog šampiona. Prema saznanjima našeg portala, Građevinarima je pripalo 400.000 evra obeštećenja, plus 20 procenata od naredne prodaje. Obeštećenje će biti isplaćeno u dve jednake rate.

Izabrane vesti

Crveno-beli su nakon povrde Branka Jovičića bili u deficitu sa centralnim veznim igračima, pa se dolazak Petrovića, kao talentovanog domaćeg igrača ukazao kao idealno rešenje u ovom trenutku.

Rad je u poslednjih nekoliko nedelja imao interesovanje Makabija iz Haife, ali se čekala zvanična ponuda, koja ipak nije stigla na stadion Kralj Petar Prvi. Crvena zvezda je bila konkretna, poslala je ponudu, koja je prihvaćena na Banjici.

Građevinari ranijih godina nisu bili previše raspoženi za prodaju igrača večitim rivalima, jer te ponude uglavnom nisu bile zadovoljavajuće za klub. U poslednje vreme na Banjici je prisutna praksa po kojoj se igrači prodaju uz obavezan procenat od naredne prodaje. Takav je slučaj bio i ovog puta. 

Partizan je ovog leta sa Banjice doveo Aleksandra Lutovca, kao slobodnog igrača, a na isti način je u januaru 2016. godine stigao i tada najtalentovaniji igrač Građevinara Nemanja Mihajlović. Crveno-beli su na leto 2017. godine bez obeštećenja u svoje redove doveli FIlipa Bainovića, koji se godinu dana na isti način vratio na Banjicu, a potom završio u Poljskoj. To znači da će Njegoš Petrović biti prva zvanična prodaja večitim rivalima od strane aktuelne uprave Rada.

Petrović je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije, a Crvena zvezda je želela da ga dovede još pre dve i po godine, kada je na stadion Rajko Mitić iz OFK Beograda stigao Veljko Nikolić.

Mladi vezista je zvanično osmo pojačanje Crvene zvezde u aktuelnom prelaznom roku. Pre njega stigli su Radovan Pankov, Usman Marong (prosleđen Grafičaru), Nikola Vasiljević, Žander, Hose Kanjas, Tomane i Miloš Degenek.

KOMPANIJA MOZZART JE EKSKLUZIVNI BETING PARTNER CRVENE ZVEZDE.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara