©Tvitter
©Tvitter

Potpis od posebne vrednosti: Teo Ernandez ostao u Milanu uz trostruko veću platu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 17:39

Sjajni Francuz parafirao ugovor do leta 2026. godine

Teško da u ovom trenutku postoji klupska uprava među ozbiljnim klubovima u Evropi koja radi ovako kvalitetan posao kao aktuelna administracija Milana. Zapravo, potezi se mogu nazvati perfektnim sa ozbiljno ograničenim finansijskim sredstvima. Ove sezone se nisu dovodila skupocena pojačanja, već se radilo u drugom smeru, a to su pregovori sa ključnim igračima, a možda i najvažniji posao odrađen je danas. Sjajni Teo Ernandez produžio je ugovor do 30. juna 2026. godine, na opšte zadovoljstvo armije navijača i svih u klubu.

Višenedeljni pregovori su konačno doneli adekvatan rezultat, pa je Francuz postao šesti pojedinac iz ovog tima koji je produžio saradnju. Krenulo se od trenera Stefana Piolija, a potom su to učinili i Simon Kjer, Aleksis Salemakers, Mateo Gabija i Davide Kalabrija. Na kraju, jedini koji će napustiti brod biće Frank Kesi, kojem ističe ugovor na leto, a već ga povezuju sa Juventusom i Pari Sen Žermenom.

Izabrane vesti

Milan nije išao previše preko finansijskih granica koje su postavljene (pričalo se o limitu od oko 4.000.000 evra), ali je Teo Ernandez novim ugovorm dobio tri puta više novca nego u prethodnom. Sa dosadašnjih 1.500.000 evra, po čemu je bio daleko od samog vrha među najplaćenim igračima ekipe, dobio je 4.500.000 po sezoni. S obzirom na ogromne kvalitete i doprinos koji daje ekipi, ni to se ne može smatrati ogrmonim primanjima, ali si svakako učinili odličnog bočnog igrača ekstremno zadovoljnim.

Teo Ernandez je na San Siro stigao u julu 2019. godine za obeštećenje od 21.500.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor, ali je dve i po godine pre njegovog isteka došao novi.

Francuz je do sada zabeležio 108 nastupa i postigao 19 golova i 18 asistencija. Ove sezone je nastavio veliki uspon, odigrao je 27 utakmica, postigao četiri gola i zabeležio osam asistencija u svim takmičenjima.


tagovi

Teo ErnandezFrederik MasaraPaolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara