Potpuni haos u grčkom fudbalu: Sudije u štrajku zbog “mafijaških” napada, Olimpijakos se žalio u UEFA i FIFA

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.12.19. | 11:11

Neizvesno je kada će se prvenstvo nastaviti

Sudije grčke Superlige objavile su sinoć da stupaju u generalni štrajk i da neće deliti pravdu na utakmicama domaćeg prvenstva zakazanim za 4. i 5. januar iz protesta zbog napada na njihovog kolegu.

Huligani sa bakljama napali su kuću jednog od VAR arbitara nedeljne utakmice između Volosa i Olimpijakosa (0:0), a Fudbalski savez Grčke osudio "novi, mafijaški napad na sudije". Olimpijakos se, s druge strane, žalio na loše suđenje i već podneo tužbu sudu protiv petorice arbitara koje je optužio da su primili mito. Klub iz Pireja ne staje pa je poslao i protestno pismo UEFA i FIFA u kojem tvrdi da je "ishod meča namerno prekrojen uz pomoć VAR sistema".

Izabrane vesti

Fudbalski savez Grčke odmah je suspendovao petoricu sudija do završetka istrage.
"Implementacija VAR sistema u spornoj utakmici bila je ispod nivoa i očekivanja", ocenili su u Fudbalskom savezu.

Unija grčkih fudbalskih sudija pozvala je kolege da odmah stupe u štrajk u znak protesta zbog nedostatka poštovanja prema arbitrima. Grčki arbitri se žale na "maltretiranje, negativne komentare čelnika klubova koji ostaju nekaženjeni i sudske tužbe za odluke koje donose na terenu".
"Nemamo drugi izbor nego da stupimo u štrajk kada vidimo da su naše kolege nezaštićene od komentara, nasilja i napada klupskih čelnika, novinara i ostalih koji imaju veze s fudbalom. Odluka je donesena jednoglasno", saopštile su grčke sudije.

Posle ove odluke nezivesno je kada će prvenstvo Grčke biti nastavljeno. PAOK je trijumfom nad Atromitosom od 5:1 pretekao sinoć Olimpijakos na vrhu tabele i u Novu godinu ušao kao vladar grčkog fudbala.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara