Trener Amerike Kali Osorio (©AFP)
Trener Amerike Kali Osorio (©AFP)

Potpuno rasulo Amerike Kali, Osorio može da pakuje kofere posle novog poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 04:07

Teško da će iskusni stručnjak nastaviti dalji angažman u klubu...

Ameriku Kali trese ozbiljna kriza, a rezultati u poslednje dve sedmice doveli su do pravog rasula u timu! Poraz na gostovanju Patriotasu (1:2) mogao bi da označi i kraj trenerskog mandata Huana Karlosa Osorija koji je i pre ove utakmice bio na klimavim nogama. Sada bi po povratku u Kali mogli da ga dočekaju spakovani koferi, pogotovo jer sam klupski vrh već neko vreme nije zadovoljan njegovim radom.

Amerika je pretrpela treći poraz u poslednje četiri utakmice, a posle eliminacije iz kvalifikacija za Kopa Libertadores sada gubi i korak za vodećom osmorkom koja ide u narednu fazu takmičenja u kolumbijskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Baš kako se i najavljivalo, Osorio nije na raspolaganju imao Hona Garsiju, Jorhea Seguru, Karlosa Sijeru, kao i Jaga Falkea, Elvisa Moskeru i golmana Hoela Graterola koji je dobio poziv reprezentacije Venecuele. Ali i to teško da će ga amnestirati od otkaza, mada se već neko vreme spekuliše da ima izlaznu klauzulu u junu i da će klub možda da se strpi do tada. Mada, gledajući to kako Amerika izgleda sada, teško...

Patriotas je do pobede, druge u nizu, stigao iako je imao gol zaostatka. Adrijan Ramos je Ameriku doveo u vođstvo već u 12. minutu, posle čega je ubrzo Patriotas imao mogućnost da preko Kristijana Bariosa stigne do izjednačenja. Međutim, promašio je šut sa kreča! Do 1:1 domaćin je stigao zahvaljujući golu Marsilija Silve nakon pola časa igre, da bi Darvin Lopez sredinom drugog poluvremena doneo preokret.

Do kraja utakmice Amerika je uspela samo dodatno da zakomplikuje sebi situaciju tako što je poslednjih desetak minuta sa nadoknadom odigrala sa igračem manje pošto je Mikolta Pijedaita zaradio direktan crveni karton! I to samo dvadesetak minuta pošto je ušao na teren... Uzavrela atmosfera na terenu dovela je do toga da glavni sudija meča pokaže još šest žutih kartona, od čega dva vezisti Amerike Lariju Angulu, pa su gosti samu završnicu odigrali sa čak dvojicom igrača manje.

Amerika se nalazi pred ambisom!

KOLUMBIJA 1 - 12. KOLO

Ponedeljak

Jaguares de Kordoba - Union Magdalena 2:0 (1:0)

Utorak

Deportivo Kali - Atletiko Nasional 3:3 (3:0)

Santa Fe - Atletiko Bukaramanga 3:1 (1:0)

Onse Kaldas - Deportes Tolima 2:2 (0:2)

/Del Vale 48, 78 – Plata 19, 34/

Sreda

Patriotas Bojaka - Amerika Kali 2:1 (1:1)

/Silva 33, Lopez 65 – Ramos 12/

20.00: (2,40) Kortulua (3,00) Envigado (3,05)

22.05: (1,95) La Ekidad (3,15) Alijansa Petrolera (4,00)

Četvrtak

00.10: (2,35) Aguilas Doradas (2,90) Deportivo Pereira (3,25)

02.15: (2,70) Independijente Medeljin (2,80) Miljonarios (2,85)

Petak

22.00: (1,52) Junior (3,70) Deportivo Pasto (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PatriotasAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara