Foto: Reuters
Foto: Reuters

Potraga Dinosaurusa za zalihama pred odlazak na zimsku pauzu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 10:54

Hamburg je vezao dva trijumfa, domaćin Karlsrue pak dva poraza uoči poslednjeg meča 13. kola Cvajte kojim se spušta zavesa na jesenji deo sezone

Sa dva vezana trijumfa, Hamburg se vratio na željenu, pobedničku rutu. Tim Danijela Tiuna želi da u istom tonu, trijumfom na gostovanju u Karlsrueu (20.30) u poslednjem meču 13. runde, kojim se spušta zavesa na jesenji deo Cvajte, zatvori 2020. godinu i ode na zimsku pauzu sa druge pozicije.

I jedan i drugi tim tokom čitavog prvog dela sezone igraju u serijama. Hamburg je šampionat otvorio sa pet vezanih pobeda, međutim, potom je usledila identična serija bez trijumfa, u kojoj je čak napravio i niz od tri poraza. Zbog toga se Tiun u prethodna dva meča odlučivao na promene formacije, što se pokazalo plodonosnim: pre desetak dana savladao je Darmštat na gostovanju, sredinom protekle nedelje deklasirao Sandhauzen kod kuće. Najveće zasluge idu na račun iskusnog Sebastijana Terodea, dvostrukog strelca na oba pomenuta meča, te nemački napadač već sada ima 13 pogodaka na kontu, što ga čini najefikasnijim igračem prvenstva.

Izabrane vesti

Nemački mediji najavljuju da će Tiun i ovog puta pokušati da se adaptira rivalu promenom formacije, za šta na raspolaganju neće imati defanzivca Rika van Drongelena i Stefana Ambrozijusa, dok je iskusni Aron Hunt pod znakom pitanja zbog stomačnih problema.

Forma Karlsruea takođe je isprepletana serijama. Tim sa jugozapada Nemačke nanizao je tri poraza na startu prvenstva, prekinuo je pobedom nad Sandhauzenom, da bi potom vezao još dva meča bez trijumfa. Pa onda pet vezanih slavlja i za kraj dva poraza. Ovaj poslednji, od Auea (1:4) sredinom prethodne nedelje, posebno je razbesneo trenera Kristijana Ajhnera. Njegov tim, posebno u defanzivi, izgledao je zabrinjavajuće, drugi put u sezoni primio je četiri gola na jednom meču, zbog čega je mladi nemački stručnjak pripremio nekoliko izmena u svakoj liniji tima. Nekadašnji defanzivac Ajntrahta i Volfzburga, Sebastijan Jung, kao i Korejac Kjong-Rok Čoi i Janis Hanek nisu mu na raspolaganju. Svi ostali mogu da se nadaju mestu u timu. Pozitivna reakcija je potrebna, jer zona ispadanja je na pet bodova.

Na prethodna četiri međusobna duela Karlsrue nijednom nije slavio. Dva su završena remijem, dok su dva najsvežija pripala Hamburgu.

CVAJTA - 13. KOLO

Petak

Bohum - Hajdenhajm 3:0 (2:0)

/Blum 17, Coler 33, Ejsfeld 90+3/

Regenzburg - Hanover 0:0

Subota

Braunšvajg - Grojter Firt 0:3 (0:0)

/Ernst 50, Abijama 75/

Darmštat - Vircburger 1:0 (0:0)

/Kempe 55/

Osnabrik - Paderborn 0:1 (0:0)

/Mišel 56/

Nedelja

Nirnberg – Aue 1:0 (1:0)

/Hak 36/

Sandhauzen – Holštajn Kil 0:2 (0:0)

/Dem 71, Sera 81p/

Sankt Pauli – Fortuna D. 0:3 (0:1)

/Cimerman 10, Henings 64, Prib 93/

 Ponedeljak

20.30: (3,35) Karlsrue (3,45) Hamburger (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaKarlsrueHamburger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara