Potres u Sloveniji: Rijera posle titule prošle i prvog mesta ove sezone otišao da leči bolesnika u Drugoj ligi Francuske

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 03:51

Celje angažovalo Damira Krznara za novog trenera

Izgleda da ni u Sloveniji ne teku baš med i mleko fudbalskim terenima, kako se to često predstavlja. Mantru da su u toj državi odnosi sređeni, klubovi dobro organizovani, igrači i treneri odlično plaćeni pomalo je razbio Albert Rijera. Da mu se mnogo toga ne sviđa u tamošnjoj ligi moglo se saznati kad je na kraju prethodnog šampionata ljutito napustio Olimpiju, iako joj je doneo duplu krunu.

Tad je optužio čelnike kluba iz Ljubljane da su mu ponudili procenat od prodaje igrače ako želi da produži ugovor. Odbio je, ali je ostao u Sloveniji. Ljudski povređen, prihvatio je ponudu Celja i pokazao da rezultat iz minule sezone nije slučajnost, jer je posle titule i kupa na prethodnoj adresi gazio ka počastima i na novoj. Sa Celjem je izbio na vrh tabele, sa pet bodova više od Kopera i šest od „njegove“ Olimpije, što predstavlja dobar temelj ambicijama da se reprizira uspeh iz 2020. kad je Celje osvojilo jedini naslov.

Izabrane vesti

I onda, tokom reprezentativne pauze, kad je trenutak da se vidi šta je dosad urađeno (a urađeno je dosta) usledio je šok. Albert Rijera je napustio Sloveniju. Sve bi imalo smisla da je reč o napretku u karijeri, nekom klubu iz Primere ili bilo kojoj ekipi iz „liga petice“, ali je Španac rešio da prihvati ponudu Bordoa. Svakako velikog kluba, ali posrnulog, pošto je ispao u Drugu ligu 2022, u prošloj sezoni završio treći u nižem rangu, sad je tek 13. i ne nazire se kraj sunovrata.

Situacija na stadionu Matmut Atlantik je katastrofalna i što se tiče igračkog kadra i što se tiče finansija. Čak je Bordo morao da rasfomira žensku ekipu, jer nije imao dovoljno sredstava za takmičenje i u tako lošoj poziciji je nekako skupio 600.000 evra, koliko je iznosila izlazna klauzula Rijere u Celju. Tako se čovek koji je bio saradnik Fatihu Terimu u Galatasaraju, sa Olimpijom osvojio prve pehare u trenerskoj karijeri, a sa Celjom nišanio još jedan, našao u sredini koja je sve samo ne idealna za trenera.

Rijera je već odradio prvi trening u novom klubu, zvanično će biti promovisan tokom četvrtka, a u međuvremenu je Celje moralo, nenadano, da reaguje i dovede mu zamenu. Prvo je ciljalo Igora Bišćana, ali se bivši strateg Dinama zahvalio. Potom je meta bio Gonsalo Garsija, jer je procenjeno da bi posle dobrih rezultata sa Istrom mogao da bude od koristi. Garsija je takođe odbio, a šuška se da ga je kontaktirala i Olimpija kojoj ne ide u skladu sa očekivanjima sa Portugalcem Žoaom Enrikešom.

Na kraju je, kao rezervno rešenje, stigao Damir Krznar, takođe ne tako davno trener zagrebačkog Dinama, poznat u Sloveniji po tome što je u prošloj sezoni radio u Mariboru i završio kao treći.

Nema razloga da nešto mnogo menjam, jer Rijera nije smenjen usled loših rezultata. Naprotiv, beležio je sjajne i sad ćemo samo nastaviti tim putem. Naravno, neke ideje ću dodati, ali sigurno neću uništiti ono što je funkcionisalo“, nagovestio je novi šef stručnog štaba Celja.


tagovi

Albert RijeraCeljeBordo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara