Signal Iduna Park (©Reuters)
Signal Iduna Park (©Reuters)

Potresi u Dortmundu skrivani dva meseca sada dobili epilog: Podrška Terziću, otkaz Staniću

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 20:32

Rukovodstvo Borusije smenilo sportskog koordinatora zbog kritikovanja trenera

U Borusiji Dortmund kao da se još nisu oporavili od prošlosezonskog šoka, kada su propustili ogromnu šansu da osvoje titulu i u poslednjem kolu pomogli Bajernu da zadrži primat u nemačkom fudbalu. Teško je vratiti samopouzdanje ekipi posle takvog epiloga, a dodatan udarac za žuto-crne bili su odlasci Džuda Belingema u Real Madrid i Rafaela Gereira u Bajern Minhen. Za 64.500.000 evra dovedeni su Feliks Nmeča (30.000.000, Volfzburg), Marsel Zabicer (19.000.000, Bajern Minen) i Niklasa Filkruga (15.000.000, Verder). Posle 13. kola ekipa se nalazi na petom mestu Bundeslige sa velikih 10 bodova zaostatka za vodećim Bajer Leverkuzenom.

Dobra stvar po Milionere je obezbeđen prolaz u osminu finala Lige šampiona kolo pre kraja, i to u konkurenciji Pari Sen Žermena, Milana i Njukasla. Iako u "Grupi smrti", igrači Borusije sakupili su 10 bodova, tri više od Parižana sa kojima se sastaju kod kuće u poslednjem kolu, a pet od kolega iz engleskog i italijanskog predstavnika. Ipak, upravo je jedan meč Lige šampiona bio povod za svađu koja je kulminirala ovog utorka otkazom za sportskog koordinatora Slavena Stanića.

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler nemačkih niželigaša, poreklom iz Srbije, doveden je u maju na zahtev sportskog direktora Sebastijana Kela kako bi bio spona između prvog tima i klupskog rukovodstva.

"Slaven Stanić nam se pridružio tokom leta sa velikim fudbalskim znanjem i velikim iskustvom u raznim oblastima profesionalnog sporta", izjavio je Kel.

Potom je sportski direktor Borusije i objasnio zbog čega je došlo do rastanka sa čovekom koji je došao na njegov predlog.

"Nakon intenzivnih diskusija u proteklih nekoliko dana, zajednički smo odlučili da svako nastavi svojim putem. Rastajemo se u dobrim odnosima i želimo Slavenu sve najbolje na ličnom i profesionalnom planu".

Nemački mediji, međutim, pišu da je povod za otkaz sportskom koordinatoru bilo to što je posle remija sa Milanom (0:0) u loži Signal Iduna Parka naglas kritikovao trenera Edina Terzića. Ta utakmica igrana je još u drugom kolu Lige šampiona, početkom oktobra. Od tada je prošlo dva meseca, a iako se ovaj incident nije pominjao u medijima, odnosi unutar kluba se očigledno nisu popravili.

Trenera su podržali generalni direktor Hans-Joakim Vacke i njegov savetnik Matijas Zamer, dok je, očekivano, Stanića branio Sebastijan Kel. Morao je, ipak, da popusti, a Bild piše da je uz direktora stao i šef sektora za projekte i razvoj kluba, Danijel Bajderbek.

"Od prvog dana moj cilj je bio da iskoristim veštine i znanje na profitabilan način za Borusiju Dortmund. Nakon nedavnih događaja nisam više 100 odsto uveren da i dalje mogu napredovati. Meni su bitni integritet, poštovanje i poverenje", izjavio je Stanić i "između redova" potvrdio da rastanak i nije bio baš drugarski.

Ostaje da vidimo da li je stvaranje klanova bilo samo posledica trenutnog konflikta ili će imati i druge posledice po klub iz Dortmunda osim smene koordinatora.


tagovi

Borusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara