Randal Kolo Muani, Manu Kone i Markus Tiram (AFP)
Randal Kolo Muani, Manu Kone i Markus Tiram (AFP)

Potrošiš 100.000.000 evra na četvoricu vezista i opet nije dovoljno: PSŽ naciljao tri igrača iz Bundeslige

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 09:59

Letnje želje Parižana su trojica Francuza - dvojica napadača i jedan igrač sredine terena

Nije Pari Sen Žeremen minulog leta trošio kao Čelsi, Mančester Junajted ili Arsenal, ali daleko od toga da je štedeo. Na Park prinčeva stiglo je sedam fudbalera, iz kase je izvađeno blizu 150.000.000 evra, od čega su dve trećine usmerene na kupovine veznih fudbalera. Uprkos tome što su ugovore potpisali Vitinja, Fabijan Ruiz, Karlos Soler i Renato Sančez, Parižani se muče sa pravom formulom na sredini terena. Niti dominiraju Ligom 1 kao prethodnih godina, a deluje da im preti ispadanje od Bajerna u osmini finala Lige šampiona.

Na zimu su postili, transfer jedinog fudbalera koji je bio u opticaju da stigne u prestonicu Hakima Ziješa se izjalovi, ali su na vreme u redovima šampiona Francuske počeli da razmišljaju o novom prelaznom roku. Radar je usmeren ka Bundesligi, a letnje želje Parižana su trojica Francuza - dvojica napadača i jedan vezni fudbaler.

Izabrane vesti

Kuadio Manu Kone je novi izum Borusije Menhengladbah. Ulovio je Menš francuskg vezistu u Tuluzu januara 2021. godine za 9.000.000 evra. Od tada cena 21-godišnjeg veziste konstanto raste. Strateški savetnik Luis Kampos je zagovornik ideje o njegovom dovođenju, a L'Ekip piše da je Kone zainteresovan da bude deo Pari Sen Žermenovog projekta kao i da će najmoćnijem klubu Francuske biti neophodno između 25.000.000 i 35.000.000 evra za ovaj transfer. Mada ima još poprilično da se igra do kraja sezone, pa bi Koneova cena u zavisnosti od njegovih partija mogla dodatno da nabuja.

Nije to jedini fudbaler Gladbaha kojeg je Pari Sen Žermen nacilja. Tu je i Markus Tiram, špic koji se zimus našao na meti nekolicine premijerligaša, dok je najveće interesovanje pokazivao Inter. Za razliku od Konea, sina legendarnog Lilijana Tirama, PSŽ bi na leto mogao da ugrabi bez obeštećenja budući da mu ističe ugovor sa Borusijom.

"Moramo da prihvatimo da Markus Tiram može da ode u veći klub", reči su sportskog direktora Borusije Rolanda Virkusa i one vrlo jasno oslikavaju spremnost da igrač tržišne vrednosti 35.000.000 evra na leto ode kao slobodan igrač.

Parižani prošlog leta jesu doveli talentovanog Uga Ekitikea iz Remsa na pozajmicu uz otkup od 36.000.000 evra, ali kako se sve glasnije priča o odlasku Nejmara, kako je veliko pitanje da li će Lionel Mesi ostati u Parizu, razmatraju nekolicinu napadačkih opcija. Uz Tirama, to je i Randal Kolo Muani, Ajntrahtov špic što žari i pali Bundesligom.

Bio je jedno od otkrovenja Mundijala u Kataru, a nakon planetarne smotra zamenivši reprezentativni dres klupski, samo je nastavio gde je stao. Ove sezone posle samo 20 prvenstvenih utakmica, već ima dabl-dabl učinak. Postigao je deset i namestio 12 golova, a kako je odigrao svega 1.611 minuta, u Bundesligi prosečno učestvuje u golovima Ajntrahta na svakih 73 minuta! Ako u jednačinu ubacimo sva takmičenja, govorimo od 15 golova i 14 asistencija na 30 utakmica. Nije ni čudo što mu je Ajntraht odredio cenu od faraonskih 100.000.000 evra. Pa ko voli, nek' izvoli jer je Kolo Muani blindiran ugovorom do 2027. godine.


tagovi

Pari Sen ŽermenRandal Kolo MuaniMarkus TiramKuadio Kone

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara