Mark Kukurelja (©Reuters)
Mark Kukurelja (©Reuters)

Potvrda moći ili ludila? Pre dve godine 50.000.000 za Čilvela, sada Čelsi sprema 60.000.000 za Kukurelju

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.08.22. | 16:35

Tomas Tuhel želi totalno renoviranje odbrane, čeka se eventualni odgovor Mančester Sitija

Prekipelo je Čelsiju da mu konkurencija ispred nosa otima već viđena pojačanja. Možda Plavci neće uspeti da se revanširaju Barseloni što im je ukrala prvo Rafinju, a potom i Žila Kundea, ali iz poteza na koji se spremaju vrišti želja da pokažu svim bitnijim faktorima u ligama petice da i nakon odlaska Romana Abramoviča imaju sredstava da stanu u red najvećih trošadžija fudbalske pijace.

Sa Rahimom Sterlingom i Kaliduom Kulibalijem, londonski klub je već završio dva kapitalca, treći bi mogao da bude Frenki De Jong, a četvrti, iako manje zvučan, mogao bi da stane u sličan cenovni rang sa prethodnicima. Naime, Čelsi je spreman da uradi ono što Mančester Siti konstantno odlaže - da ponudi Brajtonu 60.000.000 evra za Marka Kukurelju. Potvrda moći ili ludila?

Izabrane vesti

Da, Markos Alonso se gotovo izvesno seli u Barselonu, Tomas Tuhel ne računa ozbiljno na Emersona Palmijerija koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Lionu, ali Čelsi izgleda želi preko 'leba pogaču'. Setimo se da je pre dve godine iskeširao 50.000.000 evra za Lesterovog Bena Čilvela, koji se jeste ozbiljno povredio u ranoj fazi prošle sezone i propustio ostatak, ali ga je nemački stručnjak koristio na svim pripremnim mečevima ovog leta i kao startera i kao rezervu. A u startnoj postavi nema mesta za obojicu.

Čak je i Mančester Sitiju kojem je pozicija levog beka goruća skupo da plati toliki novac za veliku želju Pepa Gvardiole... Iako ovog leta niko nije zaradio više novca od Građana na konto prodaje fudbalera (čak 159.900.000 evra). Za to vreme Čelsi je spreman da Kukurelju učini najskupljim defanzivcem u istoriji kluba, trećim najskupljim bekom u istoriji fudbala (posle Ašrafa Hakimija i Žoaa Kansela), te jednim od deset najskupljih odbrambenih igrača svih vremena.

U ovom trenutku, realizacija transfera Španca iz Brajtona u London lansirala bi velikana sa Stamford Bridža na prvo mesto liste najvećih trošadžija ovog leta. Čelsi bi sa 94.200.000 skočio malo iznad Barselona koja je spiskala 153.000.000. Vest o tome da je Čelsi obavestio Galebove da je spreman da plati onoliko koliko traže plasirao je ugledni Guardian, koji takođe piše da bi klub sa juga Engleske mogao da zatraži da mu Plavci pošalju i 19-godišnjeg štopera Levija Kolvila.

Tuhel očigledno želi da potpuno renovira odbranu. Zbog toga je naciljao još dve mete na štoperskim pozicijama Veslija Fofanu iz Lestera, odnosno Lajpcigovog Joška Gvardiola, a pre nego što je danas u prvi plan iskočio Kukurelja, Dejvid Ornštajn sa Atletika pisao je o interesovanju za Interovog desnog beka Denzela Damfriza.

Ostaje da se vidi šta će na sve ovo reći Mančester Siti i hoće li biti spreman da se sa džakovima novca uhvati u koštac sa Čelsijem i pokuša da mu, poput Barselone, ukrade fudbalera koji u CV-ju ima tek jednu sezonu u Premijer ligi, a u njoj 35 utakmica i po gol i asistenciju.


tagovi

Mark KukureljaMančester SitiČelsiBrajtonLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara