Potvrda sa Marakane: Pregovaramo oko angažovanja srpskog krila

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.19. | 17:46

Ben otišao u Emirate, Stojković napušta Zvezdu bez obeštećenja

Kada se Crvena zveza prošle godine, posle drame u Salcburgu, plasirala u Ligu šampiona sportski sektor crveno-belih je u finišu prelaznog roka izveo svojevrsni cunami. Iste večeri ugovore sa Crvenom zvezdom potpisivali su Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić. U tim je investirano 4,2 miliona evra...

Navijači 365 dana kasnije veruju u sličan scenario, mada je Zvezdan Terzić pre nekoliko dana istakao da je prioritet angažovanje krila. Odgovorni sa Marakane i dalje stoje pri tom stavu, kao i tome da ne treba očekivati buran finiš prelaznog roka.

Izabrane vesti

Čini se da je fokus i dalje transfer Aleksandra Čavrića, nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije sa ugovorom u Slovanu iz Bratislave.

„Istina je da smo u pregovorima oko angažovanja krila. Tačnije, u pregovorima smo sa jednim klubom“, rekao je za MOZZART Sport sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Crvena zvezda na platnom spisku trenutno ima osmoricu stranaca. Po pravilima Superlige samo četvorica mogu da budu u protokolu. Jeste El Fardu Ben pred odlaskom, ali crveno-beli opet imaju višak igrača sa stranim pasošem. Dakle, oročeni su na potencijalna pojačanja sa srpskom putnom ispravom.
„Tako je“, kratko je odgovorio Mrkela.

Sve nagoveštava da vam je Čavrić jedini ozbiljan pik?
„To ste vi rekli, ne ja...“.

Brojna inostrana krila su prethodnih dana vezivana za Crvenu zvezdu. Pojedinci su imali iskustva iz najjačih evropskih liga. Međutim, prostor za njihovo angažovanje otvorio bi se tek odlaskom Boaćija.
„Za sada Boaći ostaje. Naravno, u nekim zemljama prelazni rok traje do 15.decembra. U nekima se proteže i do prvog oktobra. Postoji, dakle, opcija da ode. Ali za sada je tu“.

Crvena zvezda čeka i dalje ozvaničenje transfera El Fardu Bena.
„On je otputovao u Emirate. Ali ne možemo da kažemo da je transfer gotov dok ne dobijemo potvrdu“.

I još jedan transfer je u fazi realizacije.
„Filip Stojković napušta Crvenu zvezdu. I to kao slobodan igrač“, jasan je Mrkela.

On bi trebalo da se preseli u Rapid iz Beča.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara