Povratak Aleksandra Kokorina: Od šampiona preko zatvorske ćelije do fenjeraša

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 10:48

Karijeru nastavlja u Sočiju

U sezoni 2017/2018 svet je bio pod nogama Aleksandra Kokorina. Postigao je 19 golova u prvenstvu Rusije i Ligi Evrope i da nije bilo povrede ligamenata kolena koja mu je još u martu okončala sezonu ko zna dokle bi stigao. Međutim, teško da je i sam Kokorin mogao da pretpostavi da su problemi tek počinjali. Oteo se Kokorin kontroli, oktobra 2018. je sa vezistom Krasnodara Pavelom Mamajevom pretukao prvo novinara jedne TV stanice, potom u restoranu i službenika ruske Vlade koga je udarao stolicom i vređao na rasnoj osnovi. Osuđen je na godinu i po dana, odležao u zatvoru godinu i šest meseci.

I sada se konačno vraća fudbalu. Ali ne u Zenitu naravno. Novi klub 28-godišnjeg napadača biće fenjeraš ruskog prvenstva Soči. Pozajmica do kraja sezone, objavljeno je na sajtu kluba iz letovališta sa obale Crnog mora.
Dogovorili smo pozajmicu Kokorina. Ne znam tačno kad će se pridružiti ekipi, ali nadamo se da će to biti već na početku drugog dela priprema”, rekao je Sport Ekspres generalni direktor Sočija Dimitri Rubaško.

Izabrane vesti

Podsetimo, Kokorin je iz zatvora u Aleksejevki pušten 17. septembra prošle godine, ali ga je Zenit ostavio na suspenziji. Uostalom, iako je Dinamo svojevremeno prodao Anžiju za čak 19.000.000 evra, Zenit ga je uzeo za svega 2.000.000, pošto zbog povreda nije ni debitovao za klub iz Mahačkale. U Sankt Peterburgu je pak bio sasvim dobar, odigrao 92 utakmice, postigao 34 gola, bio i standardan u reprezentaciji Rusije. Ali teško da će posle svega neko dati ozbiljne pare za Kokorina.

Mada, ako zaigra kako ume u Sočiju sve je moguće. Pa i da u njegovom novom klubu imate dve grupe igrača, jednu koja igra za otprilike 200.000 rublji mesečno (oko 3.000 evra) i drugu koja igra za otprilike istu sumu, ali u evrima. Taj se princip nije pokazao kao najmudriji, Soči je poslednji u Rusiji, pa je nedavno promenio i trenera i doveo Vladimira Fedotova za šefa struke.

On je prethodno vodio Orenburg, tamo je dobro upoznao Đorđa Despotovića, pa se spekulisalo da bi i on mogao kod Fedotova u Soči, pošto mu ugovor ističeza šest meseci. Posle dolaska Kokorina ta šansa baš i nije tako velika. A setimo se da mu jednom već propao i transfer u LA Galaksi kada je klub iz Kalifornije doveo nikog drugog no Zlatana Ibrahimovića. Sad ga možda “prevari” Kokorin. Baš se ne da Despotoviću.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara