Povratak dečačkim snovima: Ibrahim Afelaj ponovo u Ajndhovenu

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.06.19. | 13:04

Osam godina nakon odlaska iz PSV-a iskusni vezista ponovo u matičnom klubu

Nekada velika nada holandskog fudbala, a danas povratnik u Ajndhoven, na mesto na kojem veruju da još uvek može da pruži značajan doprinos. Ibrahim Afelaj se vratio u PSV posle osam godina i kao slobodan igrač stavio paraf na jednogišnji ugovor sa Filipsovcima.

Afelaju će trener biti nekadašnji saigrač i uzor iz prvog tima PSV-a Mark van Bomel.
"
Veoma sa zadovoljan zbog ovoga. Kao igrač Ibi ima određene kvalitet koje svaki trener želi da poseduje u svom timu. On sa sobom donosi i određenu dozu iskustva. Dugo nije igrao i svesni smo toga, radićemno sa njim na odgovoran način", poručio je Van Bomel.

Izabrane vesti

Afelaj je 2011. godine napustio PSV i potpisao za Barselonu u transferu koji je katalonce koštao 3.000.000 evra. Ipak, potom su usledile pozajmice u Šalke i Olimpijakos, a onda i potpisivanje ugovora sa engleskim Stoukom. Ipak, u Engleskoj je imao velikih problema sa različitim povredama, zbog čega nije odigrao mnogo utakmica.

Poslednjih nekoliko meseci Afelaj je trenirao pod nadzorom lekara PSV-a, a sada je konačno spreman da se stavi na raspolaganje Van Bomelu.
"
Ovde sam proveo 15 godina svog života, ova atmosfera mi odgovara. Proteklih meseci sam to ponovo iskusio, dobro je vratiti se na stari posao", poručio je Afelaj.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara