Koentrao (© Rio Ave)
Koentrao (© Rio Ave)

Povratak iz penzije: Koentrao nestao, pa potpisao 513 dana posle završetka karijere

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 14:24

Još godinu i onda je definitivno kraj

Jedna od najčudnijih informacija letnjeg prelaznog roka stiže iz Portugala. Vraća se fudbalu Fabio Koentrao. Ne kao menadžer, trener ili funkcioner, već kao – igrač!?

Iskusni levi bek opet će na teren, iako je 19. maja 2019. odigrao poslednji meč u karijeri – ili je tako tad mislio – pošto je dogovorio saradnju sa Rio Aveom. Tamo gde je ponikao, u klubu iz rodnog grada, Vilje de Konde, tu je 32-godišnji defanzivac rešio da se aktivira i odigra još malo pre definitivnog kačenja kopački o klin.

Izabrane vesti

Rio Ave je potvrdio da je Fabio Koenatrao poslednje pojačanje za ekipu još jednog nekadašnjeg reprezentativca, Marija Silve, od avgusta angažovanog na klupi kluba koji u prva tri kola Primeire zabeležio tri remija. Posao je moguće realizovati po dva osnova: em se u Portugaliji tek večeras završava prelazni rok, em je Koentrao slobodan igrač, čak i da je pijaca zatvorena mogao bi „čistih“ papira da potpiše. Ugovor je na godinu dana.

Portugalci su samo na prvi pogled iznenađeni ovim potezom. Razlog: otkako je Rio Ave pre 513 dana izgubio od Benfike (2:3) Fabio Koentrao se nigde nije pojavljivao. Ni u medijima, ni u bilo kakvim aktivnostima koje imaju veze sa sportom, nigde ga nije bilo, praktično je nestao iz javnog života i naprasno se dogovorio sa Rio Aveom. Upravo je ime kluba razlog zbog kojeg iznenađenje nije potpuno. U Rio Aveu je ponikao i igrao dve sezone za prvi tim, pre nego što se preselio u Benfiku. Nekoliko puta je ponavljao želju da se vrati u matični klub. S obzirom da je nosio dresove velikana poput Real Madrida, Monaka, Sportinga, to nije blo izvodljivo osim 2009. kad su ga lisabonski Orlovi poslali na pozajmicu.

Sad se vraća sa zadatkom da ispuni dečačku želju, oličenu rečenicom:

Ako postoji klub koji volim svim srcem od rođenja, onda je to Rio Ave“.

I to valja poštovati.


tagovi

Rio AveFabio KoentraoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara