Povratak Kalča na velika vrata: Konte i Ančeloti uteruju strah Juventusu, Lacio favorit za četvrto mesto (ANKETA)

Vreme čitanja: 16min | sub. 24.08.19. | 10:47

Danas kreće Serija A...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Serija A se vraća na veliku pozornicu planetarnog fudbala, voljna da ugrozi dominaciju engleske Premijer lige i španske Primere. Na Apeninskom poluostrvu se prizivaju devedesete godine, vreme zenita Serije A, i traže se znakovi renesanse Kalča. Nije reč samo o Ronaldu, najtraženijim trenerima, već i o odbranama Juvea, Napolija i Intera s kojima nijedan tim u Engleskoj ili Španiji ne može da se pohvali. Rabio i Remzi su izabrali Juve, a ne velike španske ili engleske klubove, Lukaku je preferirao Inter, Lozano Napoli, a i Hames Rordrigez bi došao u Napulj, prvim avionom, da je do njega. Uz to Italijani imaju još jednu komparativnu prednost: treneri. Trio Ančeloti, Konte, Sari je daleko jači od Zidana, Valverdea i Čola Simeonea i na ravnoj je nozi sa trilingom Gvardiola, Klop, Poketino. 

Izabrane vesti

Nova zakonska regulativa koja omogućava italijanskim klubovima da plaćaju samo 30 odsto nameta na neto plate fudbalera koji dolaze iz inostranstva i porez od samo 10 odsto na sve prihode koji se ostvaruju van Italije, udahnuli su novu linfu u Kalčo i učinili ga privlačnijim za velika fudbalska imena. To se vidi i po eksponencijalnom rastu iznosa novca koji klubovi plaćaju za godišnja primanje fudbalera. Do kraja prelaznog roka u Italiji je ostalo još devet dana, a cifra koju su klubovi Serije A potrošili je već prebacila 1.100.000.000 evra, dok Juve, Inter, Napoli i Milan još nisu rekli poslednju reč, jer žele vatrometno da završe kampanju pojačanja. 

Upravo zbog prelaznog roka koji je još u toku, sve najave za novi šampionat Serije A su neka vrsta lutrije, jer se svesno prave računi bez krčmara. Naime, svi naši sudovi bi bili dovedeni u pitanje ako u poslednjoj nedelji prelaznog roka, primera radi, Ikardi završi u Juveu a Dibala u Interu, ili još luđa teorija po kojoj bi Ikardi otišao u Juve, Dibala u PSŽ, a Inter bi novac od Ikardijevog transfera uložio za dovođenje Sergeja Milinkovića Savića. Takođe i prodaja Ikardija Napoliju značajno bi uzdrmala postojeće prognoze i ocene odnosa snaga između timova, ili dolazak Hamesa Rodrigeza, u poslednjem momentu, pod okrilje Ančelotija...

Tekući prelazni rok je profilisao nekoliko grupacija u Seriji A. U provj grupi će biti timovi u borbi za skudeto (Juve, Inter, Napoli), u drugoj će se lomiti koplja za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona (Atalanta, Roma, Lacio, Milan), u trećoj su timovi koji vrebaju iz prikrajka i imaju ambicije da se domognu Evrope (Torino, Fjorentina, Kaljari), četvrtu grupu čine klubovi koji bi trebalo bez problema da obezbede opstanak (Đenova, Sampdorija, Bolonja, Sasuolo), u poslednjem ešalonu su svi ostali koji će se boriti za opstanak (Parma, Spal, Udineze, Breša, Leće, Verona)

Kladite se na pobednika prvenstva OVDE


Juventus je, uprkos rastućoj nervozi u Kontinasi favorit za osvajanje devetog uzastopnog skudeta. Inter i Napoli su smanjili jaz u odnosu na Bjankonere, delimično adekvatnim pojačanjima a još više dolaskom Antonija Kontea i strateškom odlukom predsednika Azura Aurelija De Laurentisa da da odrešene ruke Karlu Ančelotiju u građenju moćnog tima. Ruku na srce, Mauricio Sari još nije na nivou Kontea i Ančelotija, što ne mora nužno da znači da neće osvojiti skudeto ili Ligu šampiona. Pojedinačno gledano, igrač po igrač, Stara dama i dalje ima superiorniji park fudbalera u odnosu na Inter i Napoli, ali kako je najvažnija sporedna stvar na svetu timska i nepredvidiva igra, sličice fudbalera u albumu su jedno, a igra na terenu i rezultati nešto drugo. 

Borba za četvrto mesto biće još neizvesnija i prava poslastica Serije A. Svaka od četiri ekipe u trci za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona ima svoje adute da stigne do cilja. Za Atalantu i Lacio je to pitanje prestiža (budući da njihove poslovne knjige pucaju od zdravlja), za Milan i Romu stvar preživljavanja (Rosoneri i Đalorosi rizikuju degradaciju i redimenzioniranje ako izostanu i sledeće godine iz LŠ)

PARMA - JUVENTUS (KVOTE)

Najuticajniji i najcenjeniji komentatori u Italiji tvrde da sve zavisi od Sergeja Milinkovića Savića. Njihovo razmišljanje je sledeće: “Ako Sergej napravi kvalitativni skok od odličnog do top fudbalera i preuzme lidersku ulogu u Laciju, tim Simonea Inzagija je favorit za četvrto mesto”. Roma i Milan su velike enigme budućeg prvenstva, ne samo zato što su promenili trenere, već što su operacije tokom prelaznog roka ostavile mnogo neduomica: možda dva tima nisu slabija u odnosu na prethodno sezonu, ali svakako, barem na startu, nisu jača. Učešće u Ligi šampiona i ritam koji zahteva elitno takmičenje navodi brojne komentatore da sa dozom opreza ocenjuju Atalantu i pored toga što su svi ključni igrači ostali a došli su iskusni Škrtel, obećavajući Malinovski i uvek korisni Murijel

Fjorentina, Torino i Kaljari imaju vrlo ambiciozne gazde. Novi vlasnik Fjorentine Roko Komiso želi da startuje što je bolje moguće i da cementira simpatije i naklonost koju su mu pokazali navijači Fjorentine. Dovođenje Riberija više miriše na marketing nego na ozbiljni projekat. U svakom slučaju za Fjorentinu je najvažnije da je ostao Kjeza, a to je dobra vest i za našeg Dušana Vlahovića koga su Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport uvrstili među velika otkrića budućeg šampionata. Urbano Kairo je veliki narcis i uveren je da je Macariju dao tim koji može i do Lige šampiona. Kairo se celo leto hvalio kako je odbio na desetine ponuda i stotine miliona evra za igrače Granate. Neće sve to vredeti mnogo ako ne dovede Verdija. Gazda Kaljarija Tomazo Đulini konstruisao je veoma zanimljiv tim za jubilarnu godinu tima sa Sardinije koji u ovoj sezoni slavi stogodišnjicu postojanja i 50 godina od prvog i jedinog skudeta sa Điđijem Rivom. Kaljari će sa Nandezom, Najngolanom i Rogom imati jedan od najdinamičnijih srednjih redova. 

 FJORENTINA - NAPOLI (KVOTE)

Timovi iz Đenove, Sasuolo i Bolonja Siniše Mihajlovića ne bi trebalo da imaju veće probleme da obezbede opstanak i da se zadrže na sredini tabele. Enriko Preciozi spada u grupu najkontroverznijih fudbalskih mešetara. Vlasnik Đenove već deset godina montira i demontira svoje timove. Često i u zimskom prelaznom roku, kada je više manje obezbeđen opstanak. Tu poslovnu logiku zamalo nije platio ispadanjem u tek završenoj sezoni. Ovako kako izgleda danas Đenova ne bi trebalo da ima veće probleme, ali ko zna na šta će ličiti tim na raspolaganju novog trenera Andreacolija na kraju sledećeg januara. Sampdorija bi u septembru trebalo konačno da promeni vlasnika. Masimo Ferero će teška srca i punog džepa ustupiti mesto Đanluki Vijaliju i industrtijalcima s kojima se uortačio da preuzme klub svog srca. Novi trener Di Frančesko je garancija da će Samp uprkos vlasničkoj turbulenciji mirno ploviti vodama Serije A. Treneri su uzdanice i polise osiguranja Sasuola i Bolonje: De Zerbi i Mihajlović su na delu pokazali da sa njima njihovi timovi daju 110 odsto mogućnosti i imajući u vidu sastave dva tima iz Emilije, opstanak će biti obezbeđen nekoliko meseci pre kraja šampionata. 

Borba za opstanak biće jednako zanimljiva i neizvesna kao i trka za četvrto mesto. Povratnicima u Seriju A - Breši, Lećeu i Veroni, najveći konkurenti za potvrđivanje prvoligaškog statusa biće Spal, Parma i Udineze. Veliko interesovanje privlači Breša. Ne toliko zbog Balotelija koliko zbog Tonalija. Mnogi su nestrpljivi da vide tog novog “fudbalskog Mocarta” koga vlasnik Breše Čelino nije želeo da proda ni za 40.000.000 evra, jer veruje da će, posle jedne sezone u Seriji A, moći da ga udomi za dvostruko veću cenu. Leće i Verona, objektivno, imaju slabiji potencijal od Spala, Parme i Udinezea, ali entuzijazam u dva važna fudbalska centra koje je probudio povratak u Seriju A može da bude adut koji će nadomestiti nešto skromniji fond igrača. 

JUVENTUS

 

Paradoksalno, Juve nije imao nikada jači tim, a ne pamti se kada je u poslednjih nekoliko decenija ušao u novu sezonu sa tako velikom konfuzijom. Predsednik Andrea Anjeli i njegovi saradnici uložili su veliki novac i prilično se zadužili da bi ostvarili san i osvojili treću Ligu šampiona. Takva ambiciozna politika je omogućila Staroj dami da stane rame uz rame sa najvećim evropskim klubovima i da sa ponosom maše činjenicama da je mega zvezda Ronaldo izabrao Juve. Veliki šampioni, slobodni igrači Rabio i Remzi su takođe birali Juve, najveći talenat evropskog fudbala De Liht (bar kada govorimo o defanzivcima) odlučio se za Juve. Dovoljno je podsetiti da je šampion Italije platio De Lihta 75.000.000 evra, a Mančester Junajted Megvajera gotovo 90.000.000 evra. 

Međutim, koliko je Juve bio odličan kupac toliko je očajan prodavac. Višak igrača, taktičke i strateške greške u vođenju politike produživanja ugovora i prodaje fudbalera dovele ih u veoma nezgodnu poziciju. Slučajno ili ne, svi ti problemi su izronili posle odlaska Bepea Marote

Mauricio Sari je velika opklada trojke Anjeli, Paratiči, Nedved. Sariju se već nije svidela turneja po Dalekom istoku, iritirala ga je i neizvesnost oko igrača koje će imati na raspolaganju u sledećoj sezoni, a na kraju je došla i upala pluća koja ga je prikovala za krevet. Za trenera koji bazira svoju igru na šemama, uigranim akcijama i kretanjima koja se ponavljaju i uče do iznemoglosti, vreme je od krucijalne važnosti. A vreme tokom ovog pripremnog perioda Sari nije imao u meri u kojoj ga je želeo. 

Primetan je i skepticizam u ambijentu oko Juventusa, odnosno dela sveta Bjankonera koji nije svario dolazak Sarija na klupu Stare dame. Nepoverenje prema Sariju, strah od Antonija Kontea i podozrenje prema Aureliju De Laurentisu i Karlu Ančelotiju su smesa koja prilično talasa okruženje Juvea, nenaviknuto na postojeću konfuziju. 

Sari je sa Empolijem na prvih pet mečeva uknjižio samo tri boda, sa Napolijem dva na prve tri utakmice. Nije teško zamisliti procese koji će se otvoriti ako sezona krene po zlu, tim pre što je u drugom kolu već na programu sudar sa Napolijem. Da bi Sarijeva igra počela da proizvodi rezultate potrebno je vreme, a bivši šef struke Napolija i Čelsija je u postelji i tek će posle septembarske pauze, zbog obaveza reprezentacije, moći da počne da radi sa timom. Da sve bude dodatno kopmlikovanije, danas niko ne zna kako će izlgedati odbrana Juvea (ko će na klupu - De Liht, Bonuči ili Kjelini, odnosno ko na bekovsku poziciju - Danilo ili De Šiljo), ko će biti na raspolaganju Sariju u veznom redu (Emre Džan i Pjanić bi mogli da budu prodati, Kedira ostaje, a Remzi je i dalje misterija zajedno sa povredom s kojom se pojavio u Kontinasi). Ni u napadu nije ništa bolja situacija: siguran je samo Ronaldo, sve ostalo je otvoreno.

NAPOLI

 

Najnezahvalnije je pisati ovih dana o Napoliju. Tim Karla Ančelotija je veoma konkurentan i u postojećoj formaciji, ali ako bi Aurelio De Laurentis realizovao dva Karletova sna i doveo Hamesa Rodrigeza (na pozajmicu) i Maura Ikardija (za veliku lovu, preko 65.000.000 evra), onda bi Napoli postao apsolutni takmac Juveu za skudeto. 

De Laurentis je veoma egocentrična i posledično osvetoljubiva ličnost. Aurelio nije oprostio Sariju brojne stvari i pre nego što je prešao u Juventus, a kamoli sad kada je na klupi najljućeg protivnika. Iznenadna darežljivost filmskog magnata i želja da se izađe u susret zahtevima Ančelotija je pokazatelj da je proradio i inat, zajedno sa velikom voljom da se jednim udarcem poraze dva neprijatelja: Juve i Sari. 

Ančeloti je tokom prethondne sezone evidentirao sve slabe tačke njegovog tima i u tom kontekstu je napravio spisak željenih pojačanja. Svi igrači koji su do sada dovedeni su ili starteri ili zamene na nivou startera. Manolas i Kulibali su najjači par centralnih bekova na svetu, Gulam se oporavio od povrede a Di Lorenco je jedan od perspektivnijih italijanskih desnih bekova. Fabijan Ruiz je napredovao svetlosnom brzinom u prethodnoj sezoni. Mladi Makedonac Elmas je igrač o kome ćemo slušati mnogo u sledećim godinama. Lozano je veliki talenat koji bi uz Ančelotijev tretman mogao da uđe u društvo top fudbalera. Insinje daje signale da je sazreo i mentalno, te da je dorastao da bude kapiten Napolija. Kaljehon, Alan i Mertens su garanti uspeha. 

Nedostaju samo Hames i veliki golgeter, kadar da zatrese mrežu preko 20 puta u Seriji A i da uknjiži preko 30 golova u svim takmičenjima. 

INTER

Nerazuri posle osam godina počinju šampionat sa idejom da mogu da ga osvoje. Bepe Marota u klubu, u njegovom administrativno-medijskom delu, i Antonio Konte na terenu, za samo nekoliko meseci likvidirali su sve tragove nekadašnjeg Intera Masima Moratija. U Interu više ne komanduju fudbaleri i njihove supruge, i tu ne mislimo samo na Maura Ikardija i Vanda Naru, bilo je i drugih slučajeva...

Tretman Ikardija, odlazak Najngolana i Perišića u Kaljari odnosno Bajern iz Minhena - igrača koji su pravili najviše problema u svlačinici Lučana Spaletija u prethodnoj sezoni, najbolji su pokazatelj da je stranica okrenuta. 

Dolasci Lukakua, Barele, Sensija, Godina, Lazara ne bi bili dovoljni za entuzijazam oko Intera da u Apijano Đentile nije došao Antonio Konte. Nije slučajno da novi šef stručnog štaba Nerazura prima gotovo dvostruko veću platu od Ančelotija i Sarija i da je postao najplaćeniji trener u istoriji Serije A. Takođe, Konte nigde nije omanuo u svojoj prvoj sezoni, osim u Atalanti. Bari i Sijenu je uveo u Seriju A, sa Juveom i Čelsijem je osvojio titule prvaka već u debitantskoj godini i sada se očekuje da u Interu ponovi isto “čudo”. 

Ko poznaje Kontea kune se da Salentino (Konte je iz Lećea, odnosno oblasti u pokrajini Pulja koja se zove Salento) poludi i kada izgubi partiju karata, a kamoli utakmicu, pa bila ona i prijateljska. U tom smislu je sigurno da će Konte insistirati na još jednom napadaču i veznom igraču. 

Odbrana Intera je sređena. Godin, De Fraj i Škrinjar, uz kapitena Handanovića, čine jedan od najtvrđih bedema u Evropi. D’Ambrozio, Ranokija i Bastoni su sasvim solidne rezerve. Na sredini terena nedostaje igrač karakteristika Sergeja Milinkovića Savića. Nije tajna da je Bepe Marota želeo da angažuje Sergeja još dok je bio u Juventusu. Marotino mišljenje Konte deli u potpunosti, ali imajući u vidu stavove i pozicije Klaudija Lotita teško je poverovati da bi predsednik Lacija mogao da ima razumevanja za Nerazure. Barela, Brozović i Sensi nisu idealan trio za Kontea. Protiv Lećea će meč verovatno početi Vesino, dok trener Intera smatra da Galjardini, Žoao Mario i Borha Valero nisu igrači koji mogu da zadovoljen njegove zahteve na terenu.  

Obratite pažnju na Kandrevu. Inter jeste doveo Lazara, ali će mladi Austrijanac morati svojski da se potrudi da bi “skinuo” dres startera Kandrevi koji se preporodio od dolaska Kontea. Na levom boku je siguran Asamoa, mada bi i on mogao da dodbije ozbiljnu konkurenciju ako se realizuje razmena Dalbert - Biragi sa Fjorentinom. U napadu će biti dosta eksperimentisanja na startu sezone: starteri Lukaku i Lautaro Martinez su nešto slabiji sa fizičkom pripremljenošću i mladi Espozito bi mogao u prva dva kola da dobije šansu da debituje u Seriji A sa samo 17 godina... 

ATALANTA 

Tim iz Bergama je doživeo najmanje promene u odnosu na sve ostale timove koji su obezbedili plasman u Evropu u prošloj sezoni. Gasperini je ostao samo bez Mančinija (prešao u  Romu) dok je tim pojačan sa Škrtelom, Murijelom i Malinovskim

Jedna od boljki Gasperinija je nešto “sporiji” početak sezone. Jednostavno, timovi italijanskog stručnjaka, koji je odbio Romu i duplo veću platu ovog leta, imaju potrebu da uhvate zalet, kao da su neka vrsta dizela. Interesantno je da se raširilo uverenje da bi Atalanta u novoj sezoni mogla da bude mnogo veće iznenađenje u Evropi nego potvrda u Seriji A. Postoji nekoliko razloga za to uverenje. Atalanta igra nepredvidljiv, maštovit, brz i agresivan fudbal. Ajaks je poslednji primer uspešnosti tog sistema. Takođe, Atalanta će igrati na San Siru, stadion u Bergamu se renovira, i biće rasterećana u svojoj prvoj avanturi u Ligi šampiona. S druge strane, u sportu važi pravilo da je mnogo teže ponoviti nego ostvariti uspeh. Treće mesto iz prethodne sezone, iz ove perspektive se čini neponovljivim, ali za Gasperinija i njegove momke i četvrta pozicija bila bi jednako veliki uspeh.

Glavni aduti i u ovoj sezoni biće napadački trio Gomez, Iličič i Zapata, dok će pojačanja Murijel i Malinovski imati zadatak da uskaču kada zatreba i da budu dostojne zamene, budući da Papu i Iličić imaju preko 30 godina i neće moći da igraju sve utakmice s intenzitetom koji nameće Gasperini

MILAN

Milan je najveća nepoznanica sledećeg prvenstva. Dobrim delo zato što je neka vrsta otvorenog gradilišta, imajući u vidu kampanju pojačanja i sastav tima, a u određenoj meri i zbog novog trenera Marka Đampaola. U Seriji A je uvek lutrija kada se veliki klubovi odluče da angažuju trenere koji nikada nisu ni igrali ni vodili timove koji su osvajali trofeje ili bili u vrhu italijanskog i evrospkog fudbala. 

Đamapaolo nije prvi trener Sampdorije koji dolazi na klupu Milana. Pre njega su istim putem pošli Siniša Mihajlović i Vinčenco Montela. Nije se završilo dobro ni za Mihu ni za Aeroplanina. Videćemo da li će biti treća sreća ili će se potvriditi teorija Dostojevskog da ono što se dogodi dva puta neizbežno biva i treći put. 

Maldini i Boban su u ovom prelaznom roku bukvalno implementirali poslovni plan familije Singer koja želi da konstruiše Milan budućnosti. Generalni direktor Ivan Gazidis je otvoreno rekao da Milan neće kupovati top igače već talentovana mladiće koji će u Milanu postati vrhunski fudbaleri. 

Pripremni period je evidentirao probleme u napadu Rosonera. Pjontek je rešio da pokaže da ne postoji “Inzagijeva kletva”, odnosno da svako ko obuče devetku Pipa Inzagija završi loše u Milanu. Ako se po jutru dan poznaje Poljak će završiti kao Pato, Matri, Destro, Luiz Adrijano, Tores, Lapadula, Andre Silva, Iguain. Bez obzira na broj dresa Milan će morati da reši pitanje efikasnosti napada. Leao je još zelen, Kastiljeho neuverljiv, Andrea Silvu žele da prodaju pošto-poto.

Otvoreno je i pitanje ofanzivnog plejmekera. Suso koji je trebalo da bude prodat nametnuo se Đampaolu kao idealno rešenje, pošto trener Milana Paketu vidi kao veznog igrača, a ne kao fudbalera koji igra iza leđa dvojice napadača. Dobra vest za Rosonere je povratak Džeka Bonaventure i Kaldare koji su propustili prošlu sezonu zbog povreda. 

ROMA

Rimski klub prvi put posle nekoliko godina počinje sezonu a da nije među favoritima za osvajanje jednog od prva tri mesta. Moglo bi se reći da je Roma najveći gubitnik u prethodnoj sezoni jer je praktično “ispala” iz krema Kalča u kome se već odomaćila. 

“Ispadanje” Rome je koincidiralo i sa napuštanjem kluba dve legende koje su obeležile ovaj vek u Trigoriji: Frančesko Toti i Daniele De Rosi.Takođe, Roma je treći put promenila u paketu trenera i sportskog direktora. I sve to u poslednje četiri godine. Dolazak Fonseke na klupu i Petrakija u direktorsku fotelju nije smirio rimsku čaršiju koja je je na ratnoj nozi sa američkim vlasnicima posle odlaska Totija i De Rosija. O tome svedoči i katastrofalno loša prodaja sezonskih karti, tek 18.400. Primera radi povratnik u Seriju A Leće ima 18.000 hiljada pretplatnika. 

Na stranu navijačke strasti, ako bi Roma uspela da pronađe jednog ozbiljnog, dominantnog i brzog centralnog beka i ako bi uspela da angažuju adekvatnu alternativu za Edina Džeka u napadu, tim Paula Fonseke bio bi veoma zanimljiv. 

Tačno je da je Roma izgubila najboljeg defanzivca Manolasa, lidera na terenu De Rosija i prošlogodišnjeg najboljeg strelca EL Šaravija, kao i da Edin Džeko i Aleksandar Kolarov imaju po godinu više, ali je isto tako tačno da je golman Lopez bolji od Olsena, da su Zapakosta i Spinacola pouzdaniji od Luke Pelegrinija i Karsdorpa (barem kao alterantive), Veretu je ozbiljan igrač, Dijavara i Mančini su veliki potencijal, a Zaniolo, Lorenco Pelegrini, Kristante, Under imaju godinu dana iskustva više i to je za njih plus, budući da su tek ušli u treću deceniju života. 

Velika stvar za Fonseku i Romu je produžetak ugovora sa Edinom Džekom jer bi bilo prilično nezgodno ući u sezonu bez adekvatnog centarfora i komandanta odbrane. Produžetak ugovora Faciju nema značaj kao Džekov, jer bivši igrač Sevilje nema karakteristike koje su potrebne za Fonsekinu igru, previše je spor. Dok je obnavljanje ugovora Zaniolu i Underu važna poruka, kao i odustajenje od prodaje Rikardija Juventusu, doduše pod pritiskom rimske javnosti koja se digla na noge jer nije želela da još jedan dragulj Romine škole fudbala završi u Torinu. 

LACIO

Tim Simonea Inzagija, pod uslovom da ostane Sergej Milinković Savić, ima sve rekvizite da konačno posle više od deset godina obezbedi učešće u Ligi šampiona. Poput Atalante, Lacio je doživeo minimalne promene u odnosu na prethodnu sezonu. Štaviše, Nebeskoplavi su se pojačali na desnom boku, budući da je Lacari mnogo bolji i korisniji igrač od Adama Marušića, dok bi Vavro u odbrani, ako ništa drugo, trebalo da pruži više sigurnosti od Bastosa i Valasa

U novoj sezoni ćemo od starta videti tzv. Lacio fantazija, odnosno Sergeja, Luisa Alberta, KoreuImobilea zajedno od prvog sudijskog zvižduka. Mnogo se očekuje od Luisa Alberta i Koree. Od Španca se traži da ponovi igre od pre dve godine, a za Argentinca se veruje da bi zajedno sa Milinkovićem mogao da bude ključni šraf Inzagijeve mašinerije. Čak ima i onih koji su spremni da se opklade da će Korea biti jedan od glavnih protagonista prvenstva 

Laciju je neophodan još jedan napadač sa karakteristikama drugačijim od Imobileovih i Kaisedovih. Profil Ljorentea. Inzagi je želeo Španca, ali su zahtevi bivšeg igrača Juvea i Totenhema (trogodišnij ugovor sa platom od 4.000.0000 evra) previsoki za Rimljane. 

Tu i tamo se čuje kritika na račun golmana Strakoše. Čuvar mreže Lacija ne pruža sigurnost koju bi golman tima sa ambicijama Nebeskoplavih morao da garantuje tokom utakmica. Takođe se navodi da Inzagi nije zadovoljan Strakošinom komunikacijom sa defanzivnom linijom, te da više nema alibi u godinama i neiskustvu. Takođe se navodi da bi Inzagiju trebao barem još jedan defanzivac kvaliteta i pouzdanosti Ačerbija.

ITALIJA 1 - 1. KOLO

Subota
18.00: (10,0) Parma (5,00) Juventus (1,33)
20.45: (3,90) Fjorentina (3,50) Napoli (1,95)

Nedelja
18.00: (3,60) Udineze (3,25) Milan (2,15)
20.45: (3,20) Verona (3,10) Bolonja (2,40)
20.45: (1,80) Kaljari (3,50) Breša (4,70)
20.45: (1,50) Roma (4,30) Đenova (6,50)
20.45: (3,25) Sampdorija (3,30) Lacio (2,25)
20.45: (4,70) SPAL (3,50) Atalanta (1,80)
20.45: (1,85) Torino (3,50) Sasuolo (4,40)

Ponedeljak
20.45: (1,25) Inter (6,50) Leće (10,0)

*** kvote su podložne promenama

PIŠE: Željko Pantelić

U NAŠOJ ANKETI ISPOD ODGOVORITE KO ĆE PO VAMA BITI NOVI ŠAMPION ITALIJE...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara