Povratak kojem se malo ko nadao: Aleksis Sančez kompletirao Interov novi napad

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 12:47

Čileanac zauzeo mesto Koree

Sinoć je Hoakin Korea napustio Inter i preselio se u Olimpik iz Marselja, a danas je njegovo mesto u napadu Nerazura zauzeo momak koji dolazi iz suprotnog smera.

Aleksis Sančez je po drugi put u karijeri potpisao za Inter!

Izabrane vesti

Posle godinu dana, Čileanac je ponovo u Interu. Ovoga puta kao kratkoročno rešenje pošto je potpisao ugovor na samo godinu dana.

Sančez je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor na Velodromu. Na isti način je i napustio Inter prošlog leta kada mu je istekla dvogodišnja saradnja.

Čileanac je u Interu proveo tri sezone. Prvu kao pozajmljen igrač Mančester Junajteda, a onda još dve kada mu je istekla saradnja na Old Trafordu. Upravo u Mančesteru je i krenuo sunovrat karijere prepun uspona i padova.

Čuvena Udinezeova skauting služba ga je otkrila u Kobreloi kao 17-godišnjaka i ugrabila ga za sitne pare (3.000.000). Kalio se na pozajmicama u Kolo Kolu i River Plejtu i kada je stekao iskustvo, dobio je šansu u Italiji. Eksplodirao je tokom tri godine na Friuliju i ostvario transfer iz snova u Barselonu za 26.000.000 evra. Iako je tamo dobro igrao, konkurencija je bila prejaka pa ga je posle tri godine kupio Arsenal za čak 42.000.000 evra što je tada bio ogroman novac. U dresu Tobdžija je pružao partije karijere, bio jedan od najboljih i najplaćenijih igrača Premijer lige ali je grešku napravio kada je odlučio da promeni sredinu.

Iako je bio pred potpisom za Siti, na kraju je završio u drugom mančesterskom klubu Junajtedu koji mu je ponudio više. Tamo je upao u sipralu problema. Tokom godinu i po dana u Mančesteru je konstantno bio u lošoj formi i tada je usledila pozajmica, a onda i konačan transfer u Inter. Na 109 mečeva za Nerazure je dao 20 golova i osvojio tri trofeja.

Ipak, Italijani su prošlog leta rešili da ga puste jer je imao jednu od jačih plata u klubu sa 7.000.000 evra neto po sezoni. Inter to više nije mogao da mu plaća i pustio ga je u Marselj. Ali i za Francuze je bio preskup i zahvalili su me. Kada je video da je vreme bogatih ugovora prošlost, prihvatio je ponuda Intera da za godinu dana zaradi oko 3.000.000 evra,

Kompletiraće novi napad u ekipi Simone Inzagija. Od napadača iz prošle sezone je ostao samo Lautaro Martinez, a umesto Lukakua, Džeka i Koree su došli Tiram, Arnautović i sada Sančez.


tagovi

Aleksis SančezLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara