Saničanin protiv Đorđevića iz Voždovca (© MN Press)
Saničanin protiv Đorđevića iz Voždovca (© MN Press)

Povratak na mapu Siniše Saničanina

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 17:33

Štoper Partizana u akciji prvi put posle revanša sa Šerifom

Pre mesec i po skrhan, sad u prvom timu. Prešao je Siniša Saninčanin trnovit put od meča sa Šerifom do susreta sa Voždovcem i, ako ništa drugo, vratio se, kako to fudbaleri vole da konstatuju, na mapu.

Kad je Partizan eliminisan iz baraža vrednog plasmana u osminu finala Lige konferencije snažni štoper je označen glavnim krivcem. Razlog je taj što je pri vođstvu Beograđana u revanšu 1:0 – toliko je bilo i u Moldaviji – bespotrebno igrao rukom i „pozvao“ goste da režiraju preokret (1:3) koji je označio početak najveće rezultatske krize Parnog valjka u 21. veku. Ceo svet se tad srušio Saničaninu, tadašnji trener Gordan Petrić ga je preselio na klupu i delovalo je da bi to mogao da bude i kraj sezone za nekadšanjeg člana Vojvodine.

Izabrane vesti

Čak je i novi strateg Igor Duljaj bio na istom talasu, držao Saničanina u statusu rezerviste tokom večitog derbija, kao i mečevima sa Kolubarom, Mladosti, Radnikom i Vojvodinom (ni minut). U međuvremenu je na programu bila reprezentativna pauza, ispostavilo se kao poručena za momka iz Prijedora, pošto je odigrao cele utakmice za selekciju Bosne i Hercegovine protiv Islanda i Slovačke u početnom ciklusu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2024. Bio mu je to podstrtek da dodatno zapne na treninzima, a kako se Partizanova odbrana nije proslavila ni u Novom Sadu, stručni štab mu je poklonio poverenje protiv Voždovca.

Zaigrao je Saničanin umesto Svetozara Markovića (u poslednje vreme sklonog propustima) i valjano odradio posao protiv Zmajeva. Nije ga bilo previše, ali što je do njega „zakrpio“ je, u prvom delu blokirao Miloša Pantovića u pokušaju da savlada Nemanju Stevanovića, a zajedno sa Igorom Vujačićem, ograničio Danila Teodorovića na samo jedan beg u drugom poluvremenu, mada je i tad mladi špic gostiju bio u ofsajdu.

Dva su razloga što se Saničanin posle duge pauze pojavio na terenu. Prvi korespondira sa utiskom o nešto slabijim izdanjima Markovića, drugi je u koliziji sa željom Igora Duljaja da nešto promeni, jer i dalje traži najboljih 11.

Na kraju krajeva, stručni štab je u poslednje vreme promenio golmana (Nemanja Stevanović brani umesto Aleksandra Popovića), štopera (Saničanin-Marković), rehabilitovao Danila Pantića, pribegao rokadi krila (Nemanja Jović otišao desno, Kvinsi Menig levo)... Još to nije kako bi navijači želeli, ali su pozitivni signali uočljivi. Uz zaključak malobrojnih Grobara na stadionu iznad Autokomande, od srede popodne, da je izdanje protiv Voždovca bilo najbolje ovog proleća.



tagovi

Siniša SaničaninFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara