Povratak na veliku scenu: Edmund Ado pozvan u reprezentaciju Gane

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.03.23. | 16:22

Posledica kontinuiranog igranja u Spartaku

Velik i rizik preuzeo je subotički Spartak u zimskom prelaznom roku odlukom da angažuje višegodišnju želju Crvene zvezde Edmunda Ada. Niko ne spori kvalitet mladog zadnjeg veznog, dokazanog u moldavskom Šerifu u mečevima Lige šampiona, ali iza njega je bila duga pauza, izazvana sukobom sa čelnicima doskorašnjeg kluba. Sve je kulminiralo stavom Edmunda Ada da isključivo želi da pređe u Crvenu zvezdu, potom i jednostranim raskidom.

Ne blista u redovima Spartaka Edmund Ado, nije se istakao u dosadašnjem delu prolećne sezone u Mozzart Bet Superligi, ali mu je kontinuitet igara doneo povratak na veliku scenu. Prema saznanjima Mozzart Sporta, Edmund Ado se nalazi na spisku Crnih Zvezda za predstojeće martovske mečeve protiv Angole u okviru kvalifikacija za Kup afričkih Nacija.

Izabrane vesti

Dugogodišnja želja Crvene zvezde debitovala je za Ganu 11. novembra 2021. godine u kvalifikacionom meču za odlazak na Mundijal u Kataru protiv Etiopije. Dok je bio standardan u Šerifu Ado je bio neizostavan član selekcije Gane. Srpski stručnjak Mklovan Rajevac promovisao ga je u startera. Sigurno je da bi bio učesnik turnira u Kataru da je igrao takmičarski fudbal.

Pored Edmunda Ada na spisku selektora Krisa Hjučtona trebalo bi da bude i krilni fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari. Moguće je da će šansu dobiti Samuel Ovusu iz Čukaričkog.


tagovi

Edmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara