Papu Gomez (AFP)
Papu Gomez (AFP)

Povratak Papua Gomeza u Seriju A! Možda baš u Monci bude poslednji krug

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 21:54

Iskusni argentinski ofanzivac sa 315 nastupa u italijanskoj eliti posle dve i po godineu Španiji će ponovo igrati na Čizmi

Čovek koji je obeležio jednu eru Atalante, onu od 2018. do 2021. godine kada je Boginja tri puta uzastopce završavala prvenstvo kao trećeplasirana i kada je njena napadačka oštrica sejala strah Italijom i Evropom, davala po 90+ ligaških golova i sekla sve pred sobom, vraća se u Seriju A! Alehandro Papu Gomez na pragu je potpisa za Moncu, a budući da gazi 36. godinu života poslednji krug svoje profeiosnalne fudbalske trke mogao bi da odveze baš u Monci.

Dan pred kraj letnjeg prelaznog roka, Papu Gomez se sporazumno rastao sa Seviljom koja ga je januara 2021. kupila od Atalante za simboličnih 6.400.000 evra. Da je tada imao recimo 26, 27 godina, vredeo bi na desetine miliona evra. Monca će, kako je javio Fabricio Romano, iskoristiti činjenicu da je Argentinac slobodan u izboru nove sredine i dovesti ga kao zamenu za povređenog Đanluku Kaprarija. Tridesetogodišnji napadač je u 4. kolu protiv Lacija pokidao prednji ukršteni ligament i završio sezonu, a Monca je dve nedelje kasnije pronašla rešenje - lekarski pregledi za Gomeza su zakazani.

Izabrane vesti

Argentinac u Sevilji poslednjih godina nije bio ni bleda senka onog monstruma iz Bergama. Na Pirinejima je isporučio svega deset pogodaka i šest asistencija na 90 mečeva. Ali to ne može da izbriše zaostavštinu koju je za nepunih sedam sezona ostavio na severu Italije. Za Atalantu je odigrao 252 utakmice uz 59 golova i 72 asistencije, sveukupno u Seriji A ima 68 postignutih i 80 nameštenih pogodaka na 315 nastupa!

Ulice pamte da je Atalanta takmičarske 2019/20 bila najdominantniji napad u ligama petice sa 98 postignutih golova! Ni Mančester Siti nije uspeo da je prevesla. Tu atomsku navalu podesio je Đanpjero Gasperini, a odbrane su zajedničkim snagama raznosili i razgrtali Papu Gomez, Josip Iličić, Duvan Zapata i Luis Murijel, ali i ultra-ofanzivni bek Robin Gosens, golgeter u telu veziste Mario Pašalić...

Na istim talasnim dužinama tih godina igrali jedan Argentinac kao plejmejker i Slovenac i Kolumbijac kao špicevim. A Gomez se nikada u karijeri nije tako dobro razumeo sa saigračima kao u Atalanti - Zapata i on su jedan drugom ukupno uspeli da nameste 14 pogodaka, a akcije Gomeza i Iličića dovele su do 12 pogodaka.

Niti je Gomez danas u zenitu karijere, niti će imati Zapatu i Iličića, ali možda u Monci Papua prodrma nostalgija za Kalčom, pa s vremena na vreme i ove sezone vidimo dodir majstora na Čizmi.


tagovi

Alehandro GomezMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara