Nene (©AFP)
Nene (©AFP)

Povratak poljuljanog giganta: Deda Nene vratio Vasko u elitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.11.22. | 02:13

Brazilska Serija B: U direktnom obračunu za plasman u najbolje društvo, Moreplovici pobedili u gostima Ituano sa 1:0, a gol je delo neuništivog veterana

Sledeće godine gledaćemo najjači Brazileirao u poslednjih nekoliko godina. Bar po imenima klubova. U elitu su se vratila sva tri poljuljana giganta - Kruzeiro, Gremio i Vasko da Gama. Četvrti putnik u najbolje društvo je Baija. Tri velikana brazilskog fudbala imaju ukupno šest trofeja Kopa Libertadores. Nije im mesto u drugoj ligi.

Kruzeiro je domnirao u Seriji B, pre mesec i po je i matematički obezbedio krunu, pa je u finišu tim čiji je vlasnik slavni Ronaldo prosipao bodove. Sezonu je završio u Belo Orizonteu pobedom nad CSA sa 3:2 posle velikog preokreta i dva gola u sudijskoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Meč Ituana i Vaska je bio direktan obračun za ulazak u elitu. Moreplovcima je odgovarao bod, domaćinu samo pobeda. Tokom drugog dela sezone su se mučili fudbaleri velikana iz Rija. Imali su šansu i pre poslednjih 90 minuta da reše pitanje povratka u elitu, ali u gradu Itu su bili bez greške. Odluka je pala s kreča već u šestom minutu, a strelac zlata vrednog gola sa 11 metara bio je veteran Nene. Sigurno je izveo najstrožu kaznu.

23.55: (1,53) Atletiko Mineiro (4,00) Botafogo (6,75)

Iako je ušao u 42. godini života, nekadašnji fudbaler Pari Sen Žermena ne želi da okači kopačke o klin. I ove sezone je bio jedan od najboljih igrača tima iz Rija. Postigao je sedam golova, imao isto toliko asistencija. Prošle godine je stigao u redove Moreplovaca iz gradskog rivala, Fluminensea. U bogatoj karijeri branio je i boje Sao Paula, Vest Hema, Al Garafa, Monaka, Espanjola, Alavesa, Majorke i Selte i Santosa.

Pre penala za goste, isključen je Lukas Dijas, fudbaler domaćeg tima što je znatno olakšao posao gostima iz Rio de Žaneira. I Vasko je završio sa desetoricom u polju jer je u 58. minutu Andrej Santos dobio crveni karton. Ipak, domaćini nisu uspeli da stignu ni do remija koji im ništa nije značio.

Pre Kruzeira, Gremio se vratio u elitu, a poslednji četvti klub koj će naredne sezone da iga najbolju ligu u zemlji fudbala je Baija. Gosti iz Salvadora su dobili u gostima CRB sa 2:1. Gol odluke delo je Lukas Munjija iz penala u 81. minutu. Domaćin je ima dvojicu iskjučenih igrača, Dijega Iva i Anselma.

Iz brazislke drge lige su ispali Nautiko, Operario, Bruske i CSA, dok se Novorizontino spasao u poslednjem kolu trijumfom u gostima pritiv Operarija sa 3:0. Opstanak je timu iz Sao Paula doneo najbolji tim lige Kruzeiro koji je u finišu dao dva gola i dobio CSA, tragičara poslednjeg kola. Vodili su gosti u Belo Orizonteu do 90. minuta, ali je u sudijskoj nadoknadi tri boda velikanu doneli Romulo i Luvanor.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

BRAZIL 2 – POSLEDNJE 38. KOLO

Petak

Gremio – Bruske 3:0 (2:0)

/Augusto 19, Silva 45+3, 76/

Subota

Nautiko – Ponte Preta 0:1 (0:0)

/Naldi 72/

Krisijuma – Tombense 2:0 (1:0)

/Igor 19, Loan 53/

Sampajo Korea – Londrina 2:1 (0:1)

/Katatau 47, 52 - Lukas 43,

Nedelja

Guarani – Šapekoense 1:0 (0:0)

/Edson Karioka 86/

CRB – Baija 1:2 (0:1)

/Negueba 52 – Danijel 26, Lukas Munji 80/

Kruzeiro – CSA 3:2 (1:1)

/Žezus 40, Romulo 90, Luvanor 90+1 – Lorurenso 22, Barselos 81/

Ituano – Vasko 0:1 (0:1)

/Nene 6pen/

Operario – Novorizontino 0:3 (0:2)

/Daglas 20, Ronaldo 45+2, Paulinjo 66/

Vila Nova – Sport Resife 0:0



tagovi

Brazil 2brazilVasko da GamaBaijaNene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara