Rafael Benitez (©Reuters)
Rafael Benitez (©Reuters)

Povratak Rafe Beniteza: Španac menja Tedeska u Spartaku?

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 00:20

Italijan ostaje do kraja sezone, trofejni španski stručnjak bi mogao da ga nasledi

Domeniko Tedesko nedavno je izjavio da će napustiti moskovski Spartak po završetku sezone, a sada se pojavila i mogućnost da ga Rafael Benitez nasledi na mestu šefa struke na Otkritije areni.

Tedesko, koji je za trenera učio zajedno sa Julijanom Nagelsmanom, rešio je da napusti Rusiju po isteku ugovora sa Spartakom. Zbog globalne pandemije virusa korona bio je sprečen da putuje, te nije mogao da provodi vreme sa svojom porodicom, pa će potražiti angažman koji će mu omogućiti da joj bude bliže. Činjenica da je na polusezoni najavio da napušta klupu Spartaka naterala je mnoge na razmišljanje, pa i čelnike ruskog kluba. Pitanje je da li je pametno zadržati Tedeska na klupi do kraja sezone. Mogao bi da izgubi autoritet u svlačionici, igrači su već svesni da kroz par meseci neće morati da ga slušaju, a nema sumnje i da će svi upirati prstom u njega štogod da pođe po zlu. Evropski mediji su krenuli da mu traže zamenu, pa se pisalo i da bi zemljak Masimo Karera mogao da ga nasledi u Moskvi već u januaru. Kada je napustio AEK, činilo se da je sve gotovo.

Izabrane vesti

Ipak, oglasila se uprava moskovskog Spartaka i demantovala sve priče o odlasku Tedeska ove zime. Stali su iza 35-godišnjeg stručnjaka i najavili da će odraditi ugovor do kraja, ali je jasno da u klubu iz prestonice već razmišljaju o tome ko bi mogao da sedne na klupu kada bivši trener Šalkea bude digao sidro. Prva želja ruskog kluba bio je Roberto De Zerbi, ali je trener Sasuola odbio ponudu iz Moskve. Bivši trener Monaka Leonardo Žardim je takođe jedan od kandidata, no zahtevi portugalskog stručnjaka mogli da budu previsoki za klub sa Otrkitije arene. Sada se pojavilo i novo ime u igri, italijanski novinar Nikolo Skira javlja da bi Rafael Benitez mogao sedne na klupu crveno-belih.

Iskusni španski stručnjak je u Kini, predvodi Dalijan od prošle godine, ali se čini da žudi za evropskim fudbalom. Jasno je da je u najmnogoljudnijoj zemlji sveta dobro napunio džepove, pa je krajnje vreme za 60-godišnjeg stručnjaka da se vrati na Stari kontinent. Nema sumnje da još uvek ima šta da ponudi na vrhunskom nivou. Spartak bi predstavljao dobar izazov, posebno ako Tedesko u poslednjih šest meseci u klubu izbori plasman u Ligu šampiona ili se možda titulom oprosti od ruskog fudbala. Spartak je na polusezoni treći sa šest bodova manje od prvoplasiranog Zenita...



tagovi

Roberto De ZerbiLeonardo ŽardimMasimo KareraDomeniko TedeskoRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara