David Luiz (Reuters)
David Luiz (Reuters)

Povratak u domovinu posle 14 godina: Luiz potpisuje za najbogatiji klub Južne Amerike

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 19:43

Spreman je ugovor do decembra 2022. godine

Posle 14 godina putešestvija po Evropi, David Luiz se vraća u domovinu. Brazilskom štoperu je ovog leta istekao ugovor sa Arsenalom, Flamengo je ugledao svoju šansu i ponudio mu ugovor na godinu i po dana, do decembra 2022. godine. Luiz je bil zadovoljan uslovima, pa je tako krenuo sličnim stopama sunarodnika Vilijana koji je ovog leta posle odlaska iz Arsenala takođe odlučio da se vrati u rondu zemlju i to u Korintijans.

Član Serije A, Salernitana ga je posle dovođenja Franka Riberija videla kao drugog kapitalca ovog leta, želeo ga je i Olimpik iz Marselja, ali je Brazilac ipak odabrao da se prikloni klubu sa najmoćnijim i najskupljim igračkim kadrom u Južnoj Americi. Luizov agent Đulijano Bertoluči je odigrao ključnu ulogu u čitavoj priči budući da neguje sjajne odnose sa upravom rubro-negrih - reč je o čoveku koji je brazilskom velikanu pomogao da ovog leta finalizuje pozajmice Andreasa Pereire i Kenedija.

Izabrane vesti

Iza 35-godišnjeg štopera su četiri evropska velikana Benfika, Čelsi, Pari Sen Žermen i Arsenal i sijaset trofeja (19 u klupskoj karijeri) - bio je šampion Engleske, Portugalije, a u dva navrata i prvak Francuske. Sa Čelsijem je osvajao Ligu šampiona 2012. kao i dva trofeja Lige Evrope 2013. i 2019. godine.

Prijaće Flamengovoj odbrani njegovo iskustvo koje se ogleda i kroz 213 nastupa u Premijer ligi (14 golova i osam asistencija), kao i 57 nastupa za selekciju Brazila (tri gola i tri asistencije). U Brazil dolazi u potpunosti bez takmičarskog ritma pošto je posledji put bio na terenu početkom maja protiv Njukasla. Konkurencija će mu biti Rodrigo Kajo, Bruno Vijana, Gustavo Enrike i Leo Pereira.


tagovi

David LuizFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara