©torontofc.ca
©torontofc.ca

Povratak u rodni grad bio preči od dolaska u Zvezdu: Lareja u Torontu za 700.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 16:53

Iskusni desni bek se vratio u domovinu

Pokušala je Crvena zvezda u finišu zimskog prelaznog roka da se pojača na poziciji desnog beka, primarna opcija je bio Riči Lareja, ali u pregovorima između igrača i čelnika srpskog šampiona nije pronađena zajednička reč, iako su klubovi ima načelan dogovor. Doskorašnji član Notingem Foresta i reprezentacije Kanade, bio je projektovan iz perspektive crveno-belih da zaoštri konkurenciju na poziciji koja je bila deficitarna i pre prodaje Koste Nedeljkovića koji će ostati u Beogradu do leta, dok je peh koji je doživeo mladi defanzivac predstavljao dodatni povod da bude kontaktiran premijerligaš.

Ipak, pregovori su propali, a Lareja (29) je odlučio da se vrati u rodni Toronto, istoimeni klub za koji je već nastupa od 2019. do 2021. godine, a potom ponovo u proloj sezoni kao pozajmljen igrač Šumara.

Izabrane vesti

Notingem Forestu je pripalo obeštećenje od 700.000 evra, plus dodatni bonusi, a igrač je potpisao ugovor do kraja 2026. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.

Ričmond Mama Lareja, kako glasi puno ime reprezentativca Kanade, bio je preporuka Crvenoj zvezdi od njegovog reprezentativnog saigrača Milana Borjana. Crveno-beli su odmah uspostavili dobru komunikaciju sa Notingemom, ali igrač je očigledno želeo da se vrati nazad u Kanadu, što je na kraju prevladalo. Lareja ima 48 nastupa za reprezentaciju, uz jedan gol.

Ponikao je u Klub Urugvaju iz Toronta, a u mlađim kategorijama igrao je i za lokalnu Sigmu, pa na koledžu za Akron Zipse. U Sigmi je postao profesionalac, posle čega je išao u Orlando Siti, pa u Torontu. Toronto ga je u januaru 2022. godine prodao Notingemu za nešto više od 900.000 evra. Povratak je usledio posle nešto više od dve godine.


tagovi

Riči LarejaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara