Trenutak odluke (© Reuters)
Trenutak odluke (© Reuters)

Povrede, stative, „mrtva“ utakmica i zlatne Pepove izmene: Kuku, kako igra Kukurelja! Ni Kepa nije mnogo bolji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 22:54

Mančester Siti pobedom nad Čelsijem smanjio zaostatak za Arsenalom na pet bodova – 1:0

Arsenal je pogrešio, Mančester Siti nije. Na nerešen ishod Tobdžija sa Njukaslom odgovorio je branilac trofeja i pobedom na gostovanju Čelsiju smanjio zaostatak za liderom koji tačno na polovini Premijer lige iznosi pet bodova.

Svašta može da se desi do kraj prvenstva, ali jedno neće sigurno. Čelsi neće uraditi ništa vredno pomena sve dok ima američkog vlasnika koji dovodi pojačanja na osnovu statističkih platformi, trenera kome je plafon da vodi Brajton i pojedince ubijene u pojam da izgledaju neprepoznatljivo. Još kad se na to dodaju dve povrede koje su ionako kadorvski unakažen tim dodatno oslabile postaje jasno zašto su Građani pokorili Stamford brdiž – 1:0.

Izabrane vesti

Razliku je napravio Pep Gvardiola i(li) u njegovom slučaju duža klupa. Na isteku sata igre poslao je na teren Rijada Mareza i Džeka Griliša, a upravo su njih dvojica kombinovala kao u hali, na malom fudbalu, pre nego što je Alžirac na pas Engleza poentirao za četvrti vezani trijumf nad Plavcima. I to bez primljenog gola.

Ovaj ide na dušu Marka Kukurelje i Kepe Arizabalage. Dvojica Španaca u sastavu Čelsija direktni su krivci što je Siti maltene bez igre poveo. Levi bek plaćen 65.000.000 evra dozvolio je da mu se Marez prikarade iza leđa i nekoliko sekundi nije imao pojma gde se nalazi bivše krilo Lestera; a ni njegov zemljak koji se „proslavio“ gafovima u prošlosti mogao bi nekad nešto da odbrani, ili u konkretnoj situaciji krene na loptu, spreči da uopšte dođe do Rijada.

Njih dvojicu je Česli skupa platio 145.000.000 evra! Bože sačuvaj. Baš takva su i izdanja Čelsija u Premijer ligi u poslednje vreme. Teška, negledljiva, razočaravajuća. Doduše, Grejem Poter za ovaj meč može da posegne za opravanjem u vidu činjenice da je na treningu u sredu iz stroja ispao Mejson Maunt, već u petom minutu meč zbog povrede okončao Rahim Sterling, sredinom prvog dela igre prilikom šanse kad ga je zaustavio Džon Stouns zamenjen je i Kristijan Pulišić... Čak sa smanjenim ofanzivnim opcijama Čelsi nije izgledao toliko loše, preko mladog rezerviste Kernija Čukvuemeka uzdrmao stativu, a u nastavku lepu šansu propustio i Tijago Silva. U nadoknadi mladi Luis Hol iz konte umalo izjednačio...

Ipak to nije bio Čelsi iz prethodnih sezona.

Nije ni Mančester Siti ličio na sebe kad je aktuelni ciklus u pitanju. U "mrtvoj", ne preterano kvalitetnoj utakmici, dugo se mučio da stvori šansu, tek dvapu zapretio u prvom delu: tako što je Erling Haland – inače dobro čuvan – probao na atipičan način, a Kevin de Brujne propustio šansu da bolje reaguje neposredno posle stative Čukvuemekea.

Početkom drugog je gost ubrzao i stativa Nejtana Akea je nagovestila ono što će se desiti malo kasnije. Rokade Gvardiole prelomile su susret i dovele Siti u poziciju da još više pritisne odbegli Arsenal.

PREMIJER LIGA – 19. KOLO

Ponedeljak

Brentford - Liverpul 3:1 (2:0)

/Konate 19ag, Visa 42, Mbeumo 84 - Okslejd Čemberlen 50/

Utorak

Arsenal - Njukasl 0:0

Everton - Brajton 1:4 (0:1)

/Grej 90+2pen - Mitoma 14, Ferguson 51, Marč 54, Gros 57/

Lester - Fulam 0:1 (0:1)

/Mitrović 17/

Mančester Junajted - Bornmut 3:0 (1:0)

/Kazemiro 23, Šo 49, Rašford 86/

Sreda

Sautempton - Notingem Forest 0:1 (0:1)

/Avoniji 27/

Lids - Vest Hem 2:2 (1:1)

/Njonto 27, Rodrigo 70 - Paketa 45p, Skamaka 46/

Aston Vila - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Ings 78 - Podens 12/

Kristal Palas - Totenhem 0:4 (0:0)

/Kejn 48, 53, Doerti 68, Son 72/

Četvrtak

Čelsi - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Marez 63/



tagovi

ČelsiMančester SitiRahim SterlingKristijan PulišićMejson Maunt

Obaveštavaj me

Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara