©MN Press
©MN Press

Požar u Partizanu gasi Nemanja Jović

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 10:01

Usled kadrovskih problema, zbog povrede Belića i nediscipline Dijabatea, mladi krilni napadač prva opcija Partizana među bonusima i pred gostovanje Čukaričkom

Derbijem kola na gostovanju Čukaričkom zakazanom za utorak Partizan će pokušati makar delimično da popravi sliku pred plej-of i završnicu trke za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a uz raspoloženog rivala koji je tokom proleća ispustio bodove na samo dve utakmice, Igor Duljaj će morati da se suoči i sa kadrovskim limitima usled povreda i suspenzija.

Jedan od problema sa kojim će se suočiti šef stručnog štaba Partizana je i povreda Kristijana Belića koji je propustio duel protiv Voždovca, a gotovo je izvesno da ni za naredno kolo neće biti spreman da se nađe među starterima. Zdravstveni status defanzivnog veziste primoraće stratega crno-belih na rotaciju te će minute od starta, kao i protiv Zmajeva, dobiti Nemanja Jović.

Izabrane vesti

Izostanak prve opcije među bonusima crno-belih u aktuelnoj sezoni protiv Vojvodine i Voždovca Duljaj je rešavao pruživši šansu Joviću na levom krilu, što je iniciralo i rotaciju Kvinsija Meniga na desni bok. Isti scenario najizvesniji je i pred gostovanje na Banovom brdu usled situacije sa Fuseinijem Dijabateom zbog koje je klub iz Humske prinuđen na sekundarna rešenja na desnom krilu.

Podsetimo, Dijabate se posle reprezentativne pauze nije vratio u predviđeno vreme u klub čime je poremetio planove stručnog štaba, a Duljaj je na konferenciji pred Voždovac istakao da je zbog nediscipline ofanzivca od uprave tražio da budu primenjene sankcije. Iz tog razloga (ali i zbog pitanja spreme ofanzivca) izvesno je da igrač iz Malija neće biti u prvom planu za gostovanje Brđanima, iako se u petak najzad pojavio u SC Partizan Teleoptik.

Belić je u aktuelnoj sezoni najčešće predstavljao prvi izbor Partizanovih stratega u situacijama kada su svi bonusi bili na rasploaganju, međutim neretki su bili dueli u kojima defanzivni vezista nije bio na raspolaganju, a u takvim slučajevima minute su delili Nemanja Jović, Samed Baždar i Mihajlo Ilić.


tagovi

Kristijan BelićNemanja JovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara