©Reuters
©Reuters

Pozitivne vesti: Van Galovo lečenje prostate dalo dobre rezultate

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 12:03

"Prošao sam sve, imao sam 25 tretmana zračenjem, a onda sam morao da čekam pet-šest meseci da vidim da li je uradilo svoj posao. Jeste", otkriva legendarni strateg

Kada se suočavate sa opakom bolešću, onda svaki korak na putu ka ozdravljenju mora da se smatra odličnom vešću. Upravo takvu vest doneo je Luj van Gal, koji je otkrio da su terapije kroz koje je prošao dale uspešne rezultate.

Iskusni strageg nedavno je otkrio da se bori sa rakom prostate, kao i da će zvanično otići u penziju posle Svetskog prvenstva u Kataru.

Izabrane vesti

"Prošao sam sve, imao sam 25 tretmana zračenjem, a onda sam morao da čekam pet-šest meseci da vidim da li je uradilo svoj posao. Jeste. Nisam želeo da kažem svojim igračima jer je to moglo da utiče na njihove performanse", rekao je Van Gal.

Trofejni strateg, koji je u svojoj blistavoj karijeri vodio Ajaks, Barselonu, Bajern Minhen i Mančester Junajted kaže da se za bolestima već suočavao u porodici, s obzirom da mu je supruga još 1994. godine preminula od raka jetre i pankreasa.

"Prošao sam kroz mnogo bolesti, uključujući i onu sa svojom suprugom. Dakle, to je samo deo života. Kao ljudsko biće verovatno sam postao bogatiji zbog svih tih iskustava. U periodu dok sam trenirao reprezentaciju morao sam noću da idem u bolnicu, kako igrači ne bi saznali. Mislio sam da sam zdrav, ali nisam", dodao je Van Gal.

Holanđanin će sa svojom reprezentacijom u Kataru igrati u grupi zajedno sa domaćinom, Senegalom i Ekvadorom. Već je poznato da će ga posle Mundijala na kormilu državnog tima naslediti Ronald Kuman.


tagovi

Luj van Gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara