Dragović, Spajić i Lučić (©MN Press)
Dragović, Spajić i Lučić (©MN Press)

Pozitivni signali sa Marakane za Dragovića i Spajića, ne i za Lučića

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 09:54

Štoperski tandem Crvene zvezde trebalo bi da bude spreman za nastup u 172. večitom derbiju

Možda i lakše nego što se očekivalo fudbaleri Crvene zvezde prošli su kroz Bačku Topolu i u uvertiri velikog derbija sa Partizanom savladali TSC (3:1). Uprkos problemima sa povredama koji su ih zadesili tokom meča, crveno-beli su bez drame priveli utakmicu kraju, upisali tri boda i nastavili pobednički niz započet povratkom Vladana Milojevića na klupu. Ipak, još tokom utakmice razvila se strepnja da bi 172. večiti derbi mogli da propuste Aleksandar Dragović, Uroš Spajić i Vladimir Lučić.

Odmah nakon meča u Bačkoj Topoli Vladan Milojević je rekao da je Dragović zamenjen zbog problema sa mišićem, Lučić zbog kolena, dok je Spajić stisnuo zube i odigrao do kraja iako je osećao bol u zglobu. Trio je odmarao prethodnih dana, preskočiće i današnji trening kako bi se oporavio do subote (17.00), ali po saznanjima Mozzart Sporta, štoperski tandem će biti u konkurenciji za tim sa Partizanom, dok će mladi krilni napadač morati da pauzira za duel sa crno-belima.

Izabrane vesti

Izostanak Lučića otvora pitanje bonusa u startnoj postavi Crvene zvezde, s obzirom na to da je Kosta Nedeljković i dalje van stroja. U Bačkoj Topoli je umesto Lučića ušao Marko Stamenić, a opcije su još Šljivić, Radojević, Sremčević i Mimović. Imajući u vidu Stamenićevo iskustvo, kao i dobru formu Šerifa Endiajea, za očekivati je da Milojević od starta na teren pošalje reprezentativca Novog Zelanda.

Taj potez doveo bi do malog pomeranja u linijama, pošto bi se Ivanić prebacio više levo, dok bi u centralnom delu veznog reda igrali Hvan, Kanga i Stamenić.

U slučaju da Dragović ili Spajić, ipak, ne budu u konkurenciji, mesto štopera popuniće Naser Điga. Veruju u Crvenoj zvezdi da neće biti potrebe za tim i da će Milojević moći da računa na dvojicu iskusnih defanzivaca.

Podsetimo, Crvena zvezda u šampionskoj trci Mozzart Bet Superlige zaostaje jedan bod za Partizanom i zato će subotnji duel na stadionu Rajko Mitić imati veliku važnost za dalji tok sezone. Crveno-belima je neophodna pobeda, samim tim i najbolji igrači na raspolaganju.



tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar DragovićUroš SpajićVladimir LučićMozzart Bet Superliga172. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara