(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

Pravi je trenutak da se Benfika probudi

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 16:41

Orlovi gostuju Maritimu, timu koji su u poslednje vreme glatko dobijali. MOZZART vam nudi poklon kvotu (1,38) na pobedu vicešampiona Portugalije

Kao učesnik Lige Evrope, Benfika je po završetku reprezentativne pauze započela ciklus u kojem je u narednih deset dana očekuju četiri utakmice. Igrači nisu ostali imuni na povrede, “nakačio se“ i korona virus, pa se odsustvo velikog broja igrača odrazilo na rezultate. U međuvremenu su Sporting i Braga uhvatili zalet, Porto se vratio na pobednički kolosek, zbog čega i Orovi imaju obavezu da učine isto, počev od večeras, kada ih na zatvaranju osmog kola Primeire dočekuje Maritimo (20.00).

Primedbe na zahtevan kalendar polako pristižu i iz Lisabona. Iz tabora vicešampiona Portugalije ističu kako “zahtevan kalendar ne ostavlja fudbalerima dovoljno prostora za oporavak“, ali da će uprkos tome tim “nastaviti da se takmiči na svim frontovima sa istom ambicijom, pokušavajući da pobedi na svakom meču“.

Izabrane vesti

Konkretno protiv Maritima, Žorž Žezus zbog korona virusa ponovo neće moći da računa na Darvina Nunjeza, Julijana Vajgla i Adela Tarabta, iako su prva dvojica već odradila desetodnevnu izolaciju. Pravila su na Madeiri ipak dosta striktnija pa će sva trojica propustiti gostovanje svog tima. Za razliku od njih, Otamendi, Samaris i Fereira će se staviti na raspolaganje Portugalcu, pošto su se oporavili prethodne nedelje.

Korona virus je problem modernog vremena. Problem sa kojim se susrećemo i sa kojim moramo da živimo. Juče smo svi se testirani i svi smo bili negativni. Neki od onih koji su bili pozitivni već su ispunili deset dana izolacije, ali na Madeiri im je potreban novi negativan test koji nećemo stići da odradimo i oni koji imaju problem (Vajgl, Tarabt i Nunjez) neće igrati“, rekao je portugalski stručnjak.

Pomenuta trojica nisu jedini koji će odsustvovati. Žan Kler-Todibo, Nuno Tavares, Andre Almeida i Pedrinjo već duže vreme su van stroja zbog povreda... A opet, i sa tako suženim igračkim kadrom, utisak je da je Benfika morala bolje. Jer u poslednjih pet mečeva ima jedan trijumf, i to u Kupu protiv niželigaša Paredesa. U Primeiri je poražena od Brage i Boaviste, sa Rendžersom je oba puta remizirala, primivši ukupno 11 golova u tom periodu.

Naravno da sam zabrinut zbog primljenih golova. Ali svaka utakmica u kojoj primimo gol ima drugačiju priču. Golovi u Škotskoj, na primer, zasluga su napadačke linije, a ne odbrambene“, ističe Žezus.

Maritimo bi mogao da bude pravi rival za povratak na željenu rutu. Domaćin je pretposlednji na tabeli sa sedam osvojenih bodova, od kojih je samo jedan stigao u prethodne četiri runde. Tradicija u sudarima sa Benfikom ne ostavlja tim iz Funšala mnogo razloga za optimizan. Prošlosezonski trijumf nad lisabonskim gigantom bio mu je prvi u prethodnih pet mečeva. Preostala četiri Benfika je glatko dobila uz gol-razliku 16:0. Ukoliko verujete u još jedan rutinski obavljen posao tima iz Lisabona, MOZZART vam nudi poklon kvotu na pobedu gostiju. Zapravo, najveću na svetu. Probajte negde da nađete veću...

PRIMEIRA – 8. KOLO

Petak

Fereira - Famalikao 2:0 (1:0)

/Sing 20, Ze Uilton 89/

Tondela - Gimaraiš 0:2 (0:0)

/Andre 58pen, Duarte 63/

Subota

Santa Klara - Porto 0:1 (0:1)

/Luis Dijaz 45+1/

Sporting - Moreirense 2:1 (1:1)

/Gonsalves 8, 75 - Neto 3ag/

Nedelja

Žil Visente - Rio Ave 2:0 (1:0)

/Augusto 18 autogol, Lourenci 90/

Portimonense - Nasional 1:0 (1:0)

/Fabrisio 89/

Boavista - Belenenses 0:0

Braga - Farense 1:0 (0:0)

/Ali Moahmed 87/

Ponedeljak

20.00: (8,00) Maritimo (5,30) Benfika (1,38)

***kvote su podložne promenama




tagovi

PrimeiraBenfikaMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara