Raul de Tomas i Toni Kros (©Reuters)
Raul de Tomas i Toni Kros (©Reuters)

Pravila La Lige koče Atletikovu kupovinu špica: Ako Kosta ne ode, ništa od RDT-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 12:17

Ostaje opcija pozajmice, kojom se napadač Espanjola obezbedio u slučaju ispadanja u Segundu

Prodaj da bi kupovao. To je recept kojim se u ovom prelaznom roku vodi Atletiko iz Madrida. Zbog toga su na "Vanda Metropolitano" stigli tek Ivo Grbić (Lokomotiva - 7.000.000 evra) i Janik Karasko, čija cena još uvek nije poznata. Jorgandžije već neko vreme rade na odlasku Dijega Koste kako bi mogli da pojačaju konkurenciju Alvaru Morati u špicu, ali za sada napretka nema. Pokušali su iz madridskog kluba sa Arkadijušom Milikom, Duvanom Zapatom, na kratko se pominjao i Edinson Kavani, ali ništa. Ipak, španska Kadena Ser ove srede donosi novo ime na listi želja - Raula de Tomasa.

Espanjol je ove zime bio primoran da potroši ozbiljan novac kako bi izbegao ispadanje, pa je za De Tomasa Benfiki morao da izdvoji rekordnih 22.500.000 evra. No, iako je katalonski klub na kraju sezone ispao u Segundu, nekadašnji napadač Real Madrida se osigurao klauzulom po kojoj bi u slučaju ispadanja u niži rang mogao da ode na pozajmicu u neki klub iz elite, ali jedino u slučaju da taj tim plati isplaćuje njegovu punu platu. Nema sumnje da bi takav epilog znatno olakšao i finansijsku situaciju Espanjolu, s obzirom da je popularni RDT jedan od najplaćenijih igrača u timu. 

Izabrane vesti

I upravo ta klauzula bi mogla da olakša posao Atletiku, jer kao što rekosmo, da bi otkupio Španca, Atletiko će morati prvo da proda nekoga od dvojice napadača. Rohiblankosi bi radije prodali Kostu, a i sam Španac je izrazio želju da izboksuje još jedan veliki ugovor pre završetka karijere. Za Jorgandžije je ovo prava prilika da na njemu nešto zarade, jer ulazi u poslednju godinu ugovora. Problem je što trenutno nema timova koji su spremni da mu dostave bogatu ponudu, barem ne u Evropi.

Bilo kako bilo, odluka nije laka, jer i pored igračeve želje da ide dalje, u Atletiku su svesni da nova pravila La Lige, uslovljena pandemijom korona virusa, dodatno smanjuju opcije na tržištu. Govorio je o tome i izvršni direktor madridskog kluba, Migel Anhel Marin, istakavši da Atletiko može da reinvestira tek 25 odsto od prodaje igrača, što bi pogotovu u slučaju Koste bila mala cifra. 

Za Alvara Moratu pak ima ponuda. Poslednjih dana se pominje Juventus, ali nema sumnje da Stara dama ni u ludilu neće dati 150.000.000 evra za svog nekadašnjeg špica, a to je jedini način na koji bi Čolo Simeone pustio svog najboljeg strelca iz prošle sezone.

Ostaje ta opcija pozajmice kao jedino rešenje, barem u ovom trenutku...


tagovi

Atletiko MadridRaul de TomasDijego KostaAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara