Metju Mekonahi na utakmici između Ostina i San Hozea (Screenshot: Youtube)
Metju Mekonahi na utakmici između Ostina i San Hozea (Screenshot: Youtube)

Prazne puške u Teksasu: Metju Mekonahi ukrao šou na otvaranju stadiona u Ostinu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 06:32

Bekamov Majami nastavlja da tone

Fudbaleri Ostina su na svom novom zdanju dočekali ekipu San Hozea. Najmlađi član MLS-a je konačno dobio priliku da fudbalskoj javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama predstavi svoj novi Q2 stadion, ali izostanak golova je pokvario utisak. Iako su fudbaleri ekipe iz glavnog grada Teksasa dali sve od sebe da na otvaranju ostvare pozitivan rezultat, nisu uspeli da pronađu put do mreže rivala. Imali su i sreće da je na golu bio raspoloženi Bred Stuver, koji je upisao čak devet interevencija, pa je golman Ostina sprečio još veće razočarenje - 0:0.

Kada se pogleda statistika, teško je poverovati da nije bilo golova. Domaćin je uputio čak 19 udaraca ka golu rivala, šest u okvir - bez učinka. San Hoze je imao 14 pokušaja, ali je bio daleko precizniji sa devet šuteva u metu - nije ipak bio dovoljno precizan. Na kraju je remi možda i najpravedniji rezultat, ali je prava šteta što otvaranje stadiona nije upriličeno golovima.

Izabrane vesti

Ostin je posle trećeg vezanog remija 10. na tabeli (devet bodova), osvojio je samo tri boda na poslednjih šest utakmica. Ništa bolji nisu ni Ertkvejksi, koji su danas došli do prvog boda posle četiri vezana poraza. Sa bodom više su dva mesta iznad večerašnjeg rivala na tabeli zapadne konferencije.

Meč je otvorio proslavljeni američki glumac Metju Mekonahi, koji u ovom klubu obavlja ulogu "ministra kulture". Pokušao je da razgali publiku, bilo je uzbuđenja i na terenu, nekoliko sjajnih odbrana golmana na obe strane, koji su na kraju bili i najbolji akteri utakmice.


Sa razočaravajućim rezultatim nastavio je i Inter Majami. Ekipa sa Floride, čiji je jedan od vlasnika i bivši engleski reprezentativac Dejvid Bekam, poražena je u Vašingtonu od Di Si Junajteda - 0:1 (0:0).

Poraz su kumovala dva crvena kartona gostujućih igrača. Najpre je u 56. minutu isključen Brazilac Gregor, posle drugog žutog kartona, a to je omogućilo domaćoj ekipi da stigne do prednosti u 72. minutu. Kamara je pogodio sa kreča za prednost tima iz glavnog grada. Sve je postalo jasno u 84. minutu, kada je bivši štoper Stouka Rajan Šokros zaradio direktan crveni karton.

Di Si je šesti na Istoku posle drugog vezanog trijumfa (12 bodova posle devet odigranih mečeva), dok je Majami tek 11. sa četiri boda manje. Slavila je Bekomova ekipa samo jednom u poslednjih pet utakmica i u seriji je od tri vezana poraza.

Veče su obeležili mečevi Njujrok Sitija i Nju Inglanda, kao i susret između Toronta i Orlanda. Oba duela okončana su rezultatom 3:2 i pobedama gostiju.

Sastav sa Floride je slavio u Kanadi, ali je uspeo da ispusti prednost od dva gola koju je stekao u prvih osam minuta. Akindele je pogodio u prvom, a bivši igrač Mančester junajteda i nekadašnji reprezentativac Portugalije Luis Nani je samo sedam minuta kasnije duplirao prednost Orlanda. Ipak, pogocima Akinole (10. minut) i Osorija (39. minut), Toronto je poravnao rezultat. Gosti su ipak došli do celog plena, posle pogotka Ursa Žuniora u 84. minutu.

Siti je u Velikoj jabuci poražen od Revolušna. Domaćin je već u 12. minutu imao priliku da povede, ali je Kasteljanos promašio penal. Kazna je stigla u 27. minutu, kada je Bou doneo prednost gostima.

Izjednačio je Andrarde rezultat posle 10 minuta igre u drugom delu, ali je prednost Nju Inglandu vratio Bel u 78. minutu. Samo sedam minuta kasnije novo izjednačenje, Njujork je poravnao preko Tažurija, ali je pobedu gostima samo 180 sekundi posle poravnanja doneo Meknamara.

MLS

Nedelja

Sinsinati - Kolorado 0:2 (0:1)

/Rubio 21, Luis 72/

Kolambus - Čikago 2:0 (2:0)

/Zardes 17, 34/

Njujork Siti - Nju Ingland 2:3 (0:1)

/Andrade 55, Tažuri 85 - Bou 27, Bel 78, Meknamara 88/

Toronto - Orlando 2:3 (2:2)

/Akinola 10, Osorio 39 - Akindele 1, Nani 8, Ursa Žunior 84/

Di Si Junajted - Inter Majami 1:0 (0:0)

/Kamara 72p/

Ostin - San Hoze 0:0

LA Galaksi - Sijetl 1:2 (1:1)

/Klještan 21p - Gomez 41, Ruidijaz 49/

Portland - Sporting Kanzas Siti 2:1 (2:1)

/Asprilja 36, Lorija 45+1 - Lindsi 28/

Los Anđeles - Hjuston Dajnamo (u toku)

20.00: (2,50) Atlanta (3,25) Filadelfija (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MLS ligaSan HozeInter MajamiDi Si JunajtedNjujork SitiDejvid BekamNaniOrlandoFK TorontoNju Ingland Revolušn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara