Brenan Džonson (foto©tottenhamhotspur)
Brenan Džonson (foto©tottenhamhotspur)

Pre deset godina Geret Bejl, danas Brenan Džonson: Novo velško čudo u Totenhemu za 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 23:54

Londonski klub ispunio Ejndžu Postekogluu najveću želju

Ponoćna bomba u severnom Londonu! Totenhem je poslednjeg dana prelaznog roka predstavio dugo čekano pojačanje u napadu, ujedno i najskuplje ovog leta. Dres londonskog kluba pred zatvaranje fudbalske pijace podigao je Brenan Džonson.

Kako javljaju ostrvski mediji, Totenhem će za njegove usluge platiti Notingem Forestu oko 55.000.000 evra sa uključenim bonusima čime će ispuniti najveću želju novom treneru Ejndžu Postekogluu, dok je Velšanin potpisao šestogodišnji ugovor sa klubom.

Izabrane vesti

Džonson je bio primarna meta australijskog stratega, celog leta je Totenhem pokušavao da ga dovede, ali je Forest previsokom cenom pokušavao da ga ohladi. Nije mu upalilo, jer iako su se Spursi u jednom trenutku okrenuli Giftu Orbanu, usput ispitali teren za još nekoliko napadača, nijednog trenutka nisu zaboravili na Džonsona i nekoliko sati pre zatvaranja pijace konačno su ga se dokopali.

Ali to ih je koštalo. Samo za trojicu fudbalera u klupskoj istoriji Totenhem je izdvojio više para: Tangija Endombelea, Rišarlisona i Kristijana Romera. Za Džondona će odmah istresti 45.000.000 evra, a u slučaju da Velšanin ispuni bonuse preskočiće i argentinskog štopera na listi najskupljih pojačnja kluba.

Za one što ne prate pomno dešavanja u Premijer ligi možda ne toliko poznat, neki će reći da definitivno ne vredi toliko, ali na Ostrvu je Džonson vrlo cenjen. Štaviše, u Velsu ga vide kao veliku sledeću stvar tamošnjeg fudbala. Ima 22 godine, igra na nekoliko pozicija u napadu. Između ostalog i kao centralni napadač, mada se najbolje snalazi iza špica. Pre tri sezone je na kaljenju u trećoj ligi za Linkoln postigao deset i namestio još 12 golova, pre dve godine sa 16 pogodaka i devet asistencija uveo Notingem Forest u Premijer ligu, da bi ga prošle sezone zadržao u eliti sa osam golova i tri asistencije.

U međuvremenu je debitovao za seniorsku reprezentaciju i već sada ima 19 nastupa. Istina, i tek dva gola, mada je često ulazio sa klupe i od njega se ono najbolje tek očekuje u godinama što dolaze pošto se Geret Bejl penzionisao, Velšanin koji je pre deset godina epitet jednog od najboljih na svetu stekao upravo u dresu Totenhema i sa takvom reputacijom potpisao za Real 2013. godine.

Pred Brenanom je pak dug put, ali i nimalo lak zadatak, jer ekipu je letos napustio najbolji strelac u istoriji kluba Hari Kejn, a kako je Rišarlison na 30 prvenstvenih utakmica u dresu Totenhema postigao jedan gol, očekivanja od Džonsona će biti velika.


tagovi

Brenan DžonsonTotenhemTransferiLetnji prelazni rok 2023Notingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara