Lokomotiva – Atletiko (©Reuters)
Lokomotiva – Atletiko (©Reuters)

Prečka i Giljerme Nikolićevi spasioci: Atletiko igrao viktoriju, Lokomotiva uzela bod

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 20:47

Odlična partija Slobodana Rajkovića

Moskva se povijala, ljuljala, drmala, ali nije pala. Još jedan bod na konto Lokomotive u Ligi šampiona, Atletiko je zaustavljen u ruskoj prestonici – 1:1.

Još jedan bod za Marka Nikolića, Bajern i Hansija Flika nije uspeo da ukoči, ali Atletiko i Dijega Simeonea jeste. Bilo je i sreće koja je pogurala Lokomotivu, dosta sreće, dva puta se tresla prečka gola Mašinovođa, ali je i golman Giljerme imao sjajnu noć, Jorgandžije nisu uspevale sat vremena da mu pronađu Ahilovu petu. Možda su gosti zaslužili više od boda, međutim, za razliku od prethodne dve sezone, kada su dva puta tukli Lokomotivu u Moskvi, ovog puta moraju da se zadovolje sa pola plena.

Izabrane vesti

Srpski defanzivac Slobodan Rajković imao je priliku da večeras debituje u dresu Lokomotive kao starter u Ligi šampiona i to u direktnom duelu sa jednim od najboljih napadača sveta u 21. veku Luisom Suarezom. Dobru utakmicu je odigrao nekadašnji reprezentativac Srbije, a posla je bilo na pretek.

Opasnost po gol Lokomotive je dolazila sa svih strana, ne samo od Urugvajca, koji je još jednom pokazao da je posebna sorta kada je dobio žuti karton zato što je prišao sudiji iza leđa da i on pogleda VAR snimak kod dosuđivanog penala za Ruse.

Uglavnom, Atletiko je prvi ozbiljnije napao, jednu dobru odbranu je upisao Giljerme, ali mu u 18. minutu nije bilo spasa. Neozbiljno je odbrambena linija Lokomotive stajala kod tog napada gostiju, lagan centaršut je usledio u srce šesnaesterca, gde je Himenez ostao praktično potpuno sam, bez pravog markera, te mu nije bilo teško da glavom pošalje loptu u mrežu.

Na sreću Moskovljana, odgovor je stigao dosta brzo, u 25. minutu. Lopta je prilikom centaršuta pogodila u ruku Ereru, koji je stajao na liniji šesnaesterca, a sudija Bastijen je posle odgledanog sminka procenio da je to penal. Mirančuk je bio siguran – 1:1.

Atletiko je bio bolji u nastavku. Lokomotiva i kada je imala loptu i išla u napad, činila je to sporo, sa previše dodavanja, preterano komplikujući ispred šesnaesterca rivala, dok su Španci bili, po običaju, brzi i direktni. Najbliži novom golu tim iz Madrida je bio u 31. minutu, kada je Anhel Korea pogodio prečku.

Potpuna dominacija Atletika je usledila od starta drugog poluvremena. Igrala se „viktorija“ ispred šesnaesterca Lokomotive. Imao je Nikolićev tim sreće da u 66. minutu Koke pogodio prečku, to je drugi okvir gola na meču za Madriđane, dok je u dva navrata Giljerme vadio loptu iz već viđenog gola kod udaraca Žoaa Feliksa.

I tek nekih dvadesetak minuta pre kraja Lokomotiva se odvažila da krene napred, uspela da se otrgne od čeličnog zagrljaja Jorgandžija. Krihovijak nije bio precizan kod udarca sa 20 metara, dok je najbolja prilika propala u 74. minutu, kada je Ze Luis povukao kontru, išao s loptom skroz do gol-aut linije i njegov pokušaj da odigra povratnu na peterac je presečen.

Nakon toga ponovo potpuna opsada Lokomotivinog šesnaesterca, išla je lopta s jedne na drugu stranu, Rajković je imao nekoliko zapaženih reakcija, a najbolju šansu za gol Atletiko je imao u 86. minutu, kada je Renan Lodi sa sedam-osam metara iskosa šutirao pored gola.

Do kraja meča se Moskva ljuljala, povijala, Madriđani su kao osice nadirali sa svih strana, ali prestonica Rusije je izdržala.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A

Lokomotiva Moskva – Atletiko Madrid 1:1 (1:1)

/Mirančuk 25p – Himenez 18/

21.00: (6,75) Salcburg (4,90) Bajern (1,43)



tagovi

Lokomotiva MoskvaAtletiko MadridMarko NikolićSlobodan RajkovićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara