Pred Kardifom zadatak koji niko nije rešio 33 godine, Mitrović se vratio u tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 14:50

Niko nikada u plej-ofu Čempionšipa nije nadoknadio dva gola zaostatka iz prvog meča

Sa strepnjom su u Fulamu dočekali prvi polufinalni meč plej-ofa za promociju u Premijer ligu protiv Kardifa, kada su saznali da će Aleksandar Mitrović morati da propusti utakmicu zbog lakše povrede. Trener Kolibaša Skot Parker nije želeo da forsira srpskog napadača, ali mu se rizik na kraju nije obio o glavu. Poštedeo je fudbalera koji mu je u ligaškom delu doneo nešto više od 40 odsto golova, a opet ostvario velika dva gola prednosti (2:0) pred revanš sa velškim timom, koji večeras treba “samo“ da odbrani na svom Krejven Kotidžu (20.45).

Kažemo “samo“, jer zaostatak od dva gola iz prvog meča nije uspeo da nadoknad nijedan tim u plej-ofu Čempionšipa za 33 godine, otkad doigravanje za promociju u Premijer ligu postoji. Jasno je i treneru Kardifa, Nilu Herisu, kakav je zadatak pred njegovim izabranicima, ali...

Izabrane vesti

Razumemo da je pred nama izazov, ali barijere su tu da bi se rušile. Rekordi su uvek tu da bi se obarali u svim sportovima, ne samo u fudbalu. To je zadatak koji smo postavili ispred sebe i nećemo ga kriti. Nismo uplašeni, radujemo se izazovu“, rekao je Heris.

S druge strane, Parker ističe da je tek pola posla obavljeno i da se njegova ekipe neće opuštati. Dobra vest za Fulam je da se Mitrović juče vratio treniznima, ali će engelski stručnjak tek uoči meča odlučivati da li će najefikasniji napadač na Ostrvu početi meč. Ukoliko bude startovao, Mitrović će iz startne postave vrlo verovatno istisnuti Bobija Rida koji ga je odmenio na prethodnoj utakmici. Ipak, za očekivati je da Parker ostavi Mitrovića na klupi za početak, kako bi ga maksimalno sačuvao za eventualno finale na Vembliju, gde Brentford već čeka nakon što je sinoć nadoknadio zaostatak (0:1; 3:1) iz prvog meča sa Svonsijem.

Jedini fudbaler koji neće biti na raspolaganju bivšem fudbaleru Totenhema je Hari Arter koji je propustio sinoćni trening ekipe.

PLEJ-OF ZA PREMIJER LIGU, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

Brentford - Svonsi 3:1 (2:0) /prvi meč 0:1/

/Votkins 11, Markondes 15, Mbeumo 46 - Bruster 78/

Četvrtak

20.45: (2,10) Fulam (3,30) Kardif (3,70) /prvi meč 2:0/


tagovi

Čempionšip plej-ofČempionšipFulamAleksandar MitrovićKardif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara