Foto: AFP
Foto: AFP

Predah za Juve u Salernu: Dibala je prva praćka Čizme, Morata "šmekerski" prekinuo dvomesečni post

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 22:43

Nimalo laka pobeda ekipe Maksa Alegrija

Istorijski debakl od Čelsija u Ligi šampiona, prvi poraz od Atalante u Torinu posle više od tri decenije, na sve to i problemi sa finansijskom policijom usled sumnjivih transfera. Predah od svega što ga je "sastavilo" u samo nedelju dana Juventus je uhvatio u Salernu. Istorijskom, prvom prvenstvenom pobedom na gostovanju Salernitani - doduše, u tek trećoj utakmici na Arekiju - Stara dama je makar na kratko rasterala crne oblake i vratila se na pobednički put - 2:0 (2:0).

Do pre samo tri sezone, Juventus se šetao Čizmom, bio je za klasu iznad svih rivala, ali je pad sa visina bio nagao. Najtrofejniji italijanski tim se sada muči i sa "malima". Rezultat će reći da se radi o rutinskoj pobedi, međutim, daleko od toga da se Juventus prošetao Kampanjom. Iako je bio bez jednog od najboljih i svakako najiskusnijeg igrača Franka Riberija, domaćin je na desetak minuta naterao Staru damu da drhti.

Izabrane vesti

Krila mu je u svom prvom startu posle ravno mesec dana dao Đorđo Kjelini. Često se povređuje, zbog čega odavno i ne igra na prepoznatljivom nivou, a nedostatak minuta bio je uočljiv i na isteku sat vremena igre. Užasno je iskusni Italijan reagovao kod centaršuta sa desnog boka, lopta je stigla do Luke Ranijeria, a pozajmljeni bek Fjorentine na prvu opalio i dobro uzdrmao - stativu. Ušla je u tim trenucima gostujućim fudbalerima voda u uši, nizali su greške na sredini terena, pa se dobrih desetak minuta igralo pred golom Vojčeha Ščensnog. Međutim, bez prve violine teško je Granata dolazila i do iole ozbiljnije prilike.

Nije ih bogzna koliko imao ni Juve, ali kada se Paulu Dibali igra, onda sve ide mnogo lakše. Ubedljivo najbolji igrač Juventusa ove sezone - najbolji fudbal je i igrao pod Alegrijem - ponovo je imao trenutak inspiracije sredinom prvog poluvremena. Primio je loptu na četrdesetak metara od protivničkog gola, odigrao dupli pas sa Dejanom Kuluševskim i u padu sa ivice šesnaesterca snažno pogodio bliži ugao. Bio je to njegov četvrti prvenstveni pogodak, a ukupno 24. izvan kaznenog prostora od sezone 2014/15 na ovamo. Niko ih u pomenutom periodu nema više od Argentinca.

U jeku Salernitanine blage incijative sredinom drugog dela, gostima je nadu u bod "ubio" Alvaro Morata. Samo četiri minuta pošto je ušao sa klupe, španski napadač je "šmekerski" reagovao na centaršut Bernardeskija i petom sa peterca loptu ćušnuo kroz noge Vidu Belecu, prekinuvši dva meseca dug post bez gola u Seriji A.

Mogla je Juventusova pobeda da bude i ubedljivija, Dibala je u petom minutu nadoknade imao priliku da sa bele tačke stigne do petog gola, ali se prilikom izvođenja okliznuo i pokvario poprilično dobru individualnu partiju.

SERIJA A, 15. KOLO

Utorak

Atalanta - Venecija 4:0 (2:0)

/Pašalić 7, 12, Kopmajners 57/

Fiorentina - Sampdorija 3:1 (3:1)

/Kaljehon 23, Vlahović 32, Sotil 45 - Gabijadini 15/

Salernitana - Juventus 0:2 (0:1)

/Dibala 21, Morata 70/

Verona - Kaljari 0:0

Sreda

18.30: (3,05) Bolonja (3,40) Roma (2,45)

18.30: (1,20) Inter (7,75) Specija (16,0)

20.45: (6,00) Đenova (3,90) Milan (1,65)

20.45: (4,30) Sasuolo (3,70) Napoli (1,90)

Četvrtak

18.30: (1,88) Torino (3,70) Empoli (4,40)

20.45: (1,67) Lacio (3,90) Udineze (5,90)



tagovi

SalernitanaJuventusSerija APaulo Dibala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara