Pablo Gonzales Fuertes (@AFP)
Pablo Gonzales Fuertes (@AFP)

Predlog napadača Majorke: Možda bi trebalo izmisliti i karton za sudije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 14:22

Ljut je bio Abdon Prats posle poraza od Real Sosijedada

Imala je Majorka odličnu prošlu sezonu, završila nadomak izlaska na međunarodnu scenu, ali u tekućoj na Balearskim ostrvima atmosfera nije baš sjajna. Klub iz Palma de Majorke trenutno je na 16. mestu, sa samo šest bodova iznad zone ispadanja i čeka ga napeta borba za opstanak.

Trenuci su delili crveno-crne da u sudaru sa Real Sosijedadom osvoje važan bod, međutim, nisu uspeli da izdrže celo drugo poluvreme sa igračem manje. U trećem minutu nadoknade Mikel Merino je pogodio za 2:1 i doneo pobedu gostima, a domaćine ostavio da bes zbog prvo ispuštenog vođstva, a onda i boda, iskale na sudiji Pablu Gonzalesu Fuertesu, koji je u nadoknadi prvog poluvremena pokazao dva žuta kartona Majorkinom kapitenu Antoniju Railju. Prvi zbog udaranja Umara Sadika, drugi zbog prigovora i ironičnog aplauza ka arbitru za prethodnu odluku.

Izabrane vesti

Posebno ljut na sudiju Fuertesa bio je napadač Majorke, Abdon Prats, koji se osvrnuo na ideju uvođenja plavog kartona i predložio da se smisli i jedan za sudije.

"Moramo da se posvetimo onome što radimo. Pokreće se tema o plavom kartonu, pa bi možda trebalo i da izmisle jedan za sudije... Svi znamo Antonija (Railja), on živi za fudbal, baš kao i Majorka. Njegov gest ka Pablu je usledio kada je video karton jer je smatrao da nije dirao Sadika. U tom gestu nije bilo agresivne namere, nije to bila tako velika stvar, pogotovo ne dva minuta pred odlazak na pauzu", smatra Prats.

Podsetimo, plavi karton mogao bi da počne da se dodeljuje igračima za taktičke faulove, ali i nepoštovanje sudija, a za razliku od crvenog, koji znači kraj utakmice, ovaj bi donosio privremeno isključenje, pretpostavlja se na deset minuta. Zanimljivo bi bilo čuti na šta Prats konkretno misli kada govori o kartonu za arbitre, ali možda zaista ne bi bilo loše da i oni dobiju određenu kontrolu, pa i kaznene mere kada pogube konce vođenja utakmice.



tagovi

MajorkaPrimerafudbalski sudija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara