NEDELJA U SERIJI A: Roma je umorna, Kalinić umesto Džeka

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.03.20. | 11:46

Samo dve utakmice u današnjem programu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Posle nerazumne, nelogične i neočekivane odluke predsednika Zajednice prvoligaša Paola Dal Pina da odloži pet utakmcia Serije A, koje je trebalo da se igraju iza zatvorenih vrata, danas će se lopta kotrljati samo na dva stadiona u Seriji A, u Lećeu i Kaljariju. Leće traži bodove spasa a Atalanta želi da cementira svoje četvrto mesto na tabeli. Sudar dva tima će biti i okršaj najlošije odbrane i najboljega napada u Seriji A. Na Sardiniji će Kaljari pokušati da prekine seriju od deset utakmica bez poraza dok su svi radoznali da vide da li će trener Rome Paulo Fonseka održati reč datu na konferenciji za novinare da će večeras igrati Kalinić umesto Džeka u špicu napada.

Izabrane vesti

LEĆE - ATALANTA

Treneru Lećea Fabiju Liveraniju se nisu svidele odluke predsednika Zajednice prvoligaša Dal Pina da odloži utakmice koje su trebale da budu odigrane iza zatvorenih vrata, kao ni odlaganja mečeva prethodne nedelje. Motivi su očigledni: ne radi se samo o interesima Juventusa već i o timovima koji se bore za opstanak. Nije isto ako Sampdorija, takmac Lećea u borbi za prvoligaški status, igra protiv Intera dok su Nerazuri u trci za skudeto i na kraju prvenstva u maju kada Inter ne bude više imao šta da traži od prvenstva.

Leće osvojilo isti broj bodova na poslednja tri meča na domaćem terenu (sedam) koliko je osvojilo ne prethodnih deset. Dobar utisak koji su ostavili izabranici Liveranija u poslednjih mesec dana donekle je pokvaren bledom igrom protiv Rome prošlog vikenda. Na ruku Puljeza ne ide ni podatak da oni imaju najporozniju odbranu u Seriji A dok je Atalantin napad najubojitiji u elitnom italijanskom društvu.

Fabio Liverani i dalje ne može da računa na troijcu povređenih fudbalera Falka, Farijasa i Babakara. Dobra vest za Leće je povratak Saponare, a posle mesec dana se na gol vraća Gabriel koga je uspešno zamenio Vigorito. Najavljuje se da bi Liverani mogao da promeni formaciju iz 4-3-1-2 u 3-5-2 kako bi bolje parirao napadačkom potencijalu Atalante.

LEĆE (3-5-2): Gabriel; Donati, Lučoni, Rosetini, Del’Orko, Kalderoni; Majer, Dejola, Barak; Saponara, Lapadula.

Atalanta se sa poslednjih gostovanja u Lećeu po pravilu vraćala u Bergamo pevajući: tri pobede i jedan remi. Atalanta je takođe u poslednje tri godine bila nemilosrdna prema timovima koji su se vratili ili debitovali u Seriji A. Na 20 utakmica je ostvarila skor od 16 pobeda, tri remija i samo jedan poraz.

Kormilar Boginje Đan Pjero Gasperini bi mogao da napravi eksperiment u odbrani svog tima pošto su Đimsiti i Toloi povređeni i u defanzivnu liniju bi mogao da bude prekomandovan De Ron. To će biti jedina rotacija u timu Dee pošto žele da blindiraju četvrto mesto i novu priliku da igraju Ligu šampiona u sledećoj sezoni.

ATALANTA (3-4-1-2): Golini; De Ron, Kaldara, Palomino; Hatebor, Frojler, Pašalić, Gosens; Gomez; Iličić, Zapata.

KALJARI - ROMA

Kaljari ne zna za pobedu nad Romom već osam godina a u ovom prvenstvu je nanizao deset utakmica bez pobede i ako i večeras ne izađe kao pobednik protiv Đalorosih izjednačiće rekord od pre pet godina kada su ostajali bez tri boda na 11 vezanih mečeva u Seriji A.

Kreator poslednje pobede Kaljarija nad Romom bio je Raa Najngolan koji će predvdoditi Sarde na terenu. Osim njega na Sardenja Areni će biti i još jedan bivši igrač Rome koji ima par neraščišćenih računa sa bivšim timom: Luka Pelegrini. Tu je i Robin Olsen, ali je on na pozajmici u Kaljariju i večeras će biti na klupi.

Kaljari će biti oslabljen odsustvom Nandeza koji preskače meč zbog kartona dok su Farago i Čepiteli povređeni. Trener Maran ima samo jednu dilemu oko sastava: da li da poveri režiju igre Kaljarija Čigariniju ili Olivi.

KALJARI (4-3-2-1): Kranjo; Kačatore, Pisakane, Klavan, Pelegrini; Jonita, Čigarini, Rog; Najngolan, Žoao Pedro; Simeone.

Roma dolazi umorna na Sardiniju, barem tako kaže trener Đalorosih Paulo Fonseka. Portugalac se u više navrata javno čudio i žalio zašto Roma ne igra utakmicu protiv Kaljarija u ponedeljak, budući da je bila na gostovanju u Gentu u Ligi Evrope prošlog četvrtka. Rimski klub još gaji nade da može da se vrati u trku za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona i da bi te nade držao u životu ne sme sebi da dozvoli nijedan pogrešan korak.

Đalorosi zbog serije povreda startera igraju sa smanjenim fondom igrača od kojih su pojedinci, kako Kolarov i Džeko, već duboko zašli učetvrtu deceniju života. Dva kapitena svojih nacionalnih selekcija, Srbije i BiH, bi mogli da počnu meč na klupi. Štaviše, Džeko sigurno dok je Kolarov u baražu sa Spinacolom za mesto na levom boku. Umesto Džeka će igrati Kalinić koji još uvek nije postigao gol u ovoj sezoni u dresu Rome, ali se Fonseka uzda da bi mogao da se odblokira jer Hrvat u Kaljariju ima svoju omiljenu žrtvu: noseći dres Fjorentine i Milana zatresao je četiri puta mrežu Sarda.

Roma je došla u Kaljari bez suspendovanog Mančinija (kartoni) i serije povređenih igrača: od Perotija i Lorenca Pelegrinija preko Pastore, Zapakoste i Dijavare do Zaniola za koga je sezona završena.

Umesto Mančinija će u odbrani igrati Facio dok se očekuje da Mhitarijan bude potvrđen u ulozi ofanzivnog plejmejkera. Under bi trebalo da zameni Karlesa Pereza koji nije bio dovoljno ubedljiv protiv Genta.

ROMA (4-2-3-1): Lopez; Bruno Pereš, Facio, Smoling, Kolarov; Kristante, Veretu; Under, Mhitarjan, Klajvert; Kalinić.

SERIJA A - 25. KOLO

Subota

Lacio – Bolonja 2:0 (2:0)
/Alberto 18, Korea 21/

18.00: Udineze - Fiorentina /ODLOŽENO/

Napoli - Torino 2:1 (1:0)
/Manolas 19, Di Lorenco 82 - Edera 90+1/

Nedelja
12.30: Milan - Đenova  /ODLOŽENO/
15.00: Parma - SPAL  /ODLOŽENO/
15.00: Sasuolo - Breša  /ODLOŽENO/
15.00: (7,75) Leće (5,00) Atalanta (1,38)
18.00: ( 3,35) Kaljari (3,45) Roma (2,15)
20.45: Juventus - Inter  /ODLOŽENO/

Ponedeljak
20.45: (2,55) Sampdorija (3,15) Verona (2,85)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara