©AFP
©AFP

Pike pesimističan

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 08:43

Održavanje ovogodišnjeg finala Dejvis kupa pod velikim znakom pitanja

Tenis je globalni sport, sa takmičenjima širom planete te je i njegov povratak normalnom načinu delovanja pakleno komplikovan. Toliko da se razmišlja i o otkazivanju sezone, mada je prvi čovek ATP-a, Andrea Gaudenci juče izjavio da to još nije opcija.

Da će biti teško vratiti tenisere na terene najvećih turnira, mada je ovog vikenda održan eksperimenatalni takmičenje na Floridi gde je učestvovao i naš Miomir Kecmanović, jasno je svima. Zato postoji osnovana sumnja da bi ono najgore moglo da se dogodi i Dejvis kupu.

Izabrane vesti

Novo izdanje njednog od najstarijih sportskh takmičenja na svetu dobilo je prošle godine novo ruho sa novim vlasnicima. A prvi među njima je Đerar Pike, štoper Barselone, koji je prilično pesimističan:

"Ovakvo takmičenje bez publike na tribinama je teško zamisliti. No, mi smo spremni na sve i definitivno možemo da ga organizujemo i sve zavisi od toga šta nam vlast poruči i dozvoli. Ali kako sada stvari stoje, prilično sam pesimističan da će biti finala Dejvis kupa u ovoj godini".

Direktor Kosmos grupe, koja je otkupila pre dve godine prava na organizovanje Dejvis kupa od ITF-a (Međunarodne tensike federacije) i promenila mu format, sigurno nešto više zna od javnosti, pa je njegov stav upozorava. Španska vlada je inače juče dozvolila treninge u pojedinačmniom sportovima na otvorenom, što je jedan od prvih koraka popuštanja karantina.


Završni turnir ovogodišnjeg izdanja Dejvis klupa zakazan je da se odigra od 23. do 29. novembra u Madridu. Titulu brani domaćin Španija, dok je naša reprezentacioja zaustavljena u četvrtfinalu od Rusije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara