Donaruma ponovo na raskrsnici, ljubav prema Milanu ili pohod na trofeje

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.04.20. | 18:15

Juventus čeka iza ugla

Debitovao je pod vođstvom Siniše Mihajlovića u trijumfu nad Sasuolom u sezoni 2015/16. i do leta 2017. upisao je u dresu Milana 72 nastupa u svim takmičenjima. Bilo je jasno da Rosoneri u svom timu imaju jednog od najboljih mladih golmana sveta, te su tada pristupili pregovorima o produžetku ugovora, koji je isticao za godinu dana. Posao je kočio agent Đanluiđija Donarume, Mino Rajola, koji je “ušao u glavu“ mladom golmanu i ubedio ga da je vreme za ambiciozniji projekat.

Tog leta ga je na Evropskom prvenstvu za mlade na meču sa Danskom sačekao transparent “Dolaruma“, a sa tribina su navijači italijanske reprezentacije na čuvara mreže bacali falsifikovane novčanice. Bio je to preveliki pritisak za tada  18-godišnjaka, koji je čak i zaplakao posle pomenutog meča. Poslušao je srce, imali su verovatno i navijači veliki uticaj, bilo kako bilo,  Donaruma je produžio ugovor sa milanskim klubom na još četiri sezone.

Izabrane vesti

Od tada se suštinski ništa nije promenilo. Milan nijednom nije uspeo da se kvalifikuje u Ligu šampiona, trofeja ni na vidiku i Donaruma je ponovo u dilemi. Ugovor mu ističe na kraju naredne sezone i još uvek nije dogovorio novi.

Ukoliko do produžetka saradnje ne dođe, Milan bi se našao u situaciji da mora da proda 21-godišnjeg čuvara mreže kako naredne godine ne bi ostao praznih ruku. Điđi je uvek isticao ljubav prema crveno-crnom dresu, ali bi nedostatak ambicija milanskog kluba mogao da ga odvede na drugu stranu.

Gazeta delo Sport piše kako su pregovori trenutno u zastoju, ali da je svima u klubu jasno od kolike je važnosti da se sa mladim Italijanom postigne dogovor. Ako do toga ne dođe, u upravi su svesni da bi prodaja bila jedina opcija ovog leta. Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt-u, koji se bavi procenom vrednosti fudbalera, tržišna cena Donarume je 49.500.000 evra, međutim, u upravi se pribojavaju da bi ona mogla da padne između 25.000.000 i 30.000.000 evra, zbog dužine ugovora i trenutne finansijske krize u svetu fudbala nastale usled pandemije koronavirusa.

Kako je Milan trenutno na 7. poziciji u Seriji A i izvesno je da će još jednom ostati bez elitnog evropskog takmičenja, Donaruma bi, za promenu, mogao da razmotri prelazak u klub koji bi mu omogućio borbu za trofeje, što u Milanu ne mogu u ovom trenutku.

Veliki rival milanskog kluba, Juventus, koji je Donaruma nekoliko puta već odjavio, najčešće se dovodio u vezu sa reprezentativcem Italije, ali i drugi veliki klubovi na Starom kontintu se sada pominju kao mogući udvarači 21-godišnjaka.

Da li će ljubav prema Rosonerima ponovo pobediti ili je na pomolu rastanak? Biće jasnije kroz nekoliko meseci.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara