Mornar perfektnom serijom grabi ka plej-ofu, Budućnost i dalje želi prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.03.20. | 10:32

Crnogorski derbi zatvara kolo u ABA ligi (18.00)

Kasno sinoć, Crvena zvezda i Cedevita Olimpija su nam dali deo odgovora oko toga ko je bliži plasmanu u plej-of ABA lige, a drugi deo slagalice dobićemo večeras. Mornar će pokušati da pobedom protiv Budućnosti iskoči jednu pobedu ispred Primorske i Cedevita Olimpije, te tako faktički dođe na samo korak do cilja. No, i Podgoričani imaju svoju računicu (Arena Sport 2, 18.00).

Tim iz glavnog grada Crne Gore još uvek nije digao ruke od prvog mesta na kraju sezone, iako Partizan trenutno beži dve pobede ispred sa utakmicom više. Teoretski gledano, bio bi dovoljan jedan poraz crno-belih do kraja, te sve pobede Budućnosti kako bismo dobili potpuno zapetljanu i zamršenu situaciju.

Izabrane vesti

A baš jednu takvu imamo kada je borba za plej-of u pitanju. Naime, kada bi Mornar danas izgubio, tri ekipe bile bi poravnate na četvrtom mestu po broju pobeda, što znači da bismo morali da se bacimo na opšti račun. On kaže da Primorska ima bolji međusobni skor od Mornara, ali slabiji od Cedevita Olimpije, dok Mornar ima bolje rezultate protiv Zmajeva iz Ljubljane. Sve u svemu, na kraju bi odlučivale sitnice.

Večeras će sve zavisiti od raspoloženja igrača Mihaila Pavićevića. Ukoliko uspeju da pronađu dobar ritam u napadu, čini se da Budućnost neće imati šta da traži u „Morači“. Generalno gledano, na obe strane imamo par zaista kvalitetnih pojedinaca, pa samo preostaje pitanje ko će uspeti da kanališe energiju na pravi način.

Trener domaćih, Petar Mijović, ističe da će njegov tim biti jači za ovaj duel, inače prvi posle pauze u FIBA takmičenjima i nacionalnim kupovima.
„Sigurno da nas i kao i u prethodnih par sezona očekuje zahtevan meč sa ekipom Mornara. Pre petnaestak dana odigrali smo meč u finalu Kupa, ali sada očekujemo drugačiji pristup meču i sa jedne i sa druge strane zbog kompozicije samih ekipa. I mi i oni ćemo moći da računamo na neke igrače na koje nismo mogli u prošlom meču, i svakako da će i ovaj meč odlučiti nijanse. Mornar je jako nezgodna ekipa pogotovo u ofanzivnom delu igre. Utakmica nosi veliki ulog, jer pobedom osiguravamo plej-of i prednost domaćeg terena u polufinalu“, ističe Mijović.

Njegov kolega iz Bara, Mihailo Pavićević, svestan je da je svaki meč do kraja prvenstva za njegovu ekipu posebno finale.
„Nema nekog prevelikog filozofiranja, tri kola su do kraja ABA lige, svaka pobeda je suvo zlato, svakom pobedom bliži smo cilju – plasmanu u plej-of. Obe ekipe jure plej-of, s tim da ga je Budućnost gotovo obezbedila, a još se ne zna s koje pozicije, dok mi moramo da se borimo do zadnjeg kola za četvrto mesto. Predstojeća utakmica je, kao i one dve preostale, mnogo bitna, nemamo nekog velikog izbora. Jednostavno, moramo da probamo da dobijemo sve tri utakmice, jer sa sve tri pobede sigurni smo učesnici plej-ofa. Neće biti nimalo lako. Idemo u goste ekipi koja se bori za prvo mesto, koja ima, ako se ne varam, samo jedan poraz na svom terenu. Budućnost je na papiru favorit. Na nama je da probamo sve da uradimo da dođemo do pobede. Biće to izuzetno teško gostovanje. Ono je to ne samo za nas, nego za bilo koju ekipu u ABA ligi. Ovo će biti drugačija utakmica u odnosu na onu u finalu kupa, jer obe ekipe će moći da računaju na sve strance“, zaključuje strateg Mornara.

Ekipu Budućnosti do kraja ABA lige čekaju dueli sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani i FMP-om u Podgorici, dok će Mornar nakon meča sa Podgoričanima igrati pred domaćom publikom sa Krkom, te u Beogradu protiv Mege na zatvaranju.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:00 7523 ABA Buducnost - Mornar Bar up više (163.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA LIGA – 20. KOLO

Subota
Krka - Partizan 61:76
/Đapa 16 - Birčević 17/

Zadar - FMP Železnik 81:76
/Fundić 27 - Đorđević 23/

Nedelja
Mega Bemaks - Igokea 87:76
/Peri 19 - Gagić 21/

Primorska - Cibona 79:78
/Dimec 17 - Matic Rebec 16/

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 88:73
/Jagodić-Kuridža 18 - Hopkins 18/

Ponedeljak
18.00: (1,35) Budućnost (16,0) Mornar Bar (3,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Mornar / Media PRO)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara