Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poslednji voz za Rio

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 13:57

Dva susreta danas u razigravanju za odlazak na završni turnir

Vrlo brzo se odigravaju kvalifikacije za naredni veliki ESL One turnir, koji će se održati u Riju kasnije tokom ove godine. Timovi koji su završili na trećem i četvrtom mestu u svojim grupama imaće pravo da kroz razigravanje izbore svoje mesto među najboljima. Tamo su već, bar što se evropske grupe tiče, koja je danas u centru pažnje, ekipe Astralis, Nindžas in Pidžamas, FaZe Clan i G2 Esports.

Možda je pomalo iznenađujuć bio rasplet u Grupi A gde švedski Fnatic nije uspeo da se domogne čak ni razigravanja, pošto je završio na šestom mestu na tabeli. U poslednjem kolu mu je bila potrebna pobeda nad Nindžama u velikom lokalnom derbiju, ali ih je ljuti rival dodatno zakopao i tako ostavio bez završnog turnira. Tako su se tamo u razigravanju našle ekipe Team Vitality i Heretics. Oni će se ukrstiti sa timovima North i Godsent, koji su zauzeli treću i četvrtu poziciju na tabeli u Grupi B.

Izabrane vesti

U prvom duelu dana ćemo tako gledati borbu između sastava Team Vitality i Godsent, a ne bi bilo čudno da sve bude rešeno tek nakon tri mape (16.30). Doduše, prvopomenuta ekipa je nedavno rešila duel u svoju korist posle samo dve mape.

Domaći će svakako imati na koga da se oslone, pošto Matje ZywOoErbo imati fantastičan rejting od čak 1,23 u poslednja tri meseca. Prosečno ima 0,78 ubistava po rundi, a šteta koju pravi iznosi 83,1. Sa druge strane je sasvim solidni slovački gejmer, Martin STYKOStik koji ima rejting od 1,08 uz 0,71 ubistvo po rundi i štetu od 79,6. Zanimljivo je da se u timu Godsenta nalazi jedan crnogorski gejmer, Pavle MadenBošković, koji ima rejting 1,08 uz 0,72 ubistva po rundi i štetu od 78,1.

Team Vitality je trenutno 13. na svetskoj rang listi, dok je Godsent pozicioniran svega sedam pozicija ispod. Razlike su minimalne i sitnice će presuditi pobednika današnjeg duela.

Drugi duel će biti podjednako neizvestan, pošto će Team Heretics pokušati da preko Northa potraži plasman u završnicu (20.00). Uzimajući u obzir da se dva tima nikada ranije nisu sastala, a da je Heretics upisao četiri uzastopna poraza, čini se da North može da iznenadi.

I ova dva tima se nalaze jedan blizu drugog na svetskoj rang listi, pošto je North trenutno 22. na tabeli, dok je francuski sastav sedam mesta slabije rangiran. I dok će Danci pokušati da se oslone na Filipa aizyAjstrupa, koji ima rejting od 1,11 uz 0,74 ubistva po rundi i 78,9 poena štete, u ekipi Heretiksa će tu ulogu preuzeti Brajan MakaKanda, koji ima rejting od 1,17 uz 0,73 ubistva i štetu od 76,3 poena.

ESL ONE – RAZGIRAVANJE ZA PLASMAN

Utorak

16.30: (1,40) Team Vitality – Godsent (2,70)

20.00: (2,19) North – Team Heretics (1,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Counter Strikee-sports

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara